Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dell optiplex gx280 nestartuje

Od: swenhakon* odpovědí: 6 změna:

Mám malý Dell a ten nestartuje. Po stisknutí tlačítka na přední straně skříně se nestane nic (230V je připojeno). Při připojení napětí se na chviličku roztočí vetrák. Když jsem resetoval bios tak to naskočilo a fungovalo, kromě větráku na procesoru, který se roztáčel do vysoka (špatný kontakt procesor-chladič). Mikrospínač na předním panelu jsem měřil, je v pohodě. Jo a je to small form factor.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x
Tipoval bych to na špatný zdroj, nebo závadu na desce (např. Nafouknutý kondenzátor).
Může ale být i špatná teplovodivá pasta na procesoru, kdy se při jeho přehřátí PC automaticky vypne.
swenhakon*
hodnocení

Zdroj jsem měřil, je v pořádku. Deska normálně naběhla do linuxu z flešky, ale jenom po resetu cmos (reset cmos> samostart do biosu> nastavení a uložení nastavení> připojení flešky> start xubuntu). Pastu na procesoru jsem měnil už potřetí, taky jsem opravil špatný upevnění chladiče.

swenhakon*
hodnocení

Mohl za to opotřebovaný kousek plastu...

cuoresportivo

Kterej kousek plastu prosím? Podle toho co tady čtu, tak řeším stejnej problém :) Předem dík...

swenhakon*
hodnocení

Sundal jsem vnější plastový kryt a mačkám přímo ten malý mikrospínač na čelním panelu.

kangaroo*
hodnocení

0x

A co koupit novou CMOS kačkovou baterii?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]