Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové Lenovo nabíjí jen 60%

Od: michalbc® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

Mám měsíc notebook Lenovo Z580 a již po 14 dnech nabíjí jen na 60%.

Provedl jsem reset ukazatele nabíjení a zkoušel jiné varianty režimu baterie, ale žádný nepomohl.Nyní mám základní nastavení.

Má někdo s tímto zkušenosti?,Jako nový těch 14 dní nabíjel na 99%

Díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi vadna baterie. Pokud mate zaruku, jdete to reklamovat.

hanher*
hodnocení

0x

Máte na něm Windows 8?

hodnocení

ANO, mám na něm WIN 8 64-bit

hanher*

Zkuste v biosu najít strategii nabíjení baterie, a změnit požadované maximum (je v %).

Bývá tam nastaven šetřící mód.

hodnocení

Díky za radu, ale jak se mám vůbec ve WIN 8 do biosu dostat.

Obvyklé tlačítko delete, nebo F10 neraguje?

ben®

Dobrý den, pokud se chcete dostat do BIOSu, tak na verzi OS nezáleží. Zkuste to podle manuálu na str. 25, tedy klávesou F2. Citace: "To enter BIOS setup utility, press F2 when the Lenovo logo appears on the screen while the computer is starting up." Jinak bych ještě zkusil fintu s baterkou - vypnout NTB, odpojit adaptér a vyjmout baterii. Pak zase vrátit zpět (dobře ji tam vložit), připojit adaptér, spustit NTB a nechat nabíjet baterii. Mohlo by to pomoci. Zdravím!

fery*
hodnocení

0x

Lenovo má "power manager" v sekci Programy/ ThinkVantage/ Power manager.

V záložce "Battery information" je funkce "Battery Maitenance".

V položce " Battery gauge reset" zvolíme "Perform reset".

Dojde k formátování baterie. Nejlépe je to pustit na noc.

Pozor! Musí být zapnutý adapter do sítě. Po celou dobu formátování nesmí dojít k odpojení adaptéru ze sítě nebo k jinému výpadku energie. Baterie by se stala nepoužitelnou.

Nevím jestli tento manažer je u tohoto modelu. Ale myslím si, že u nové baterie je to spíš věc záruky. A tento postup použít až bude mít baterie sníženou kapacitu delším používáním.

humer

Mám Lenovo 505s a v energy management jsou dvě možnosti nabíjení

*optimální životnost baterie = nabíjí jen na 60%

*maximální výdrž baterie= nabíjí na 100%

praivo2
Zde se nejedná o formování, ale o úplné vybití a opětovné nabití, čímž se aktualizuje údaj o kapacitě baterie v její elektronice. Lze to udělat i jinak - stačí nechat NB vybít až do vypnutí a pak naplno nabít.

luka*
hodnocení

0x

zdarec nastal mne stejny problem a zjistil jsem ze sem si nastavil v ENERGY MANAGEMENTU optimální životnost baterie...kdyz si to prekliknes zpatky na maximalni vydrz baterie, okamzite zacne nabijeni do 100%

yanam

jak se prosim dostanu do energy managementu, prosim o presny popis, mam lenovo a windows 10

vojtal*

Start (windows tlačítko)> napsat "Energy managment".

patri88
hodnocení

0x

Dobry den

mam ten sami problem notebook mam asi 3 měsice a dobiji na 60% mam windows 8 lenovo

jak už napsal humer, v power managementu je na vybrání možnost "optimální životnost baterie", která úmyslně nenabíjí baterii na maximum, ale udržuje kolem 60% a občas ji téměř vybije, a "maximální výdrž baterie", což je klasické nabití do 100%, tedy to co hledáta.

geronima
hodnocení

0x

vypnout ochranu baterie-lenovo settings,vypnout režim ochrany

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]