Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám měsíc notebook Lenovo Z580 a již po 14 dnech nabíjí jen na 60%.
Provedl jsem reset ukazatele nabíjení a zkoušel jiné varianty režimu baterie, ale žádný nepomohl.Nyní mám základní nastavení.
Má někdo s tímto zkušenosti?,Jako nový těch 14 dní nabíjel na 99%
Díky
Zkuste v biosu najít strategii nabíjení baterie, a změnit požadované maximum (je v %).
Bývá tam nastaven šetřící mód.
Díky za radu, ale jak se mám vůbec ve WIN 8 do biosu dostat.
Obvyklé tlačítko delete, nebo F10 neraguje?
Dobrý den, pokud se chcete dostat do BIOSu, tak na verzi OS nezáleží. Zkuste to podle manuálu na str. 25, tedy klávesou F2. Citace: "To enter BIOS setup utility, press F2 when the Lenovo logo appears on the screen while the computer is starting up." Jinak bych ještě zkusil fintu s baterkou - vypnout NTB, odpojit adaptér a vyjmout baterii. Pak zase vrátit zpět (dobře ji tam vložit), připojit adaptér, spustit NTB a nechat nabíjet baterii. Mohlo by to pomoci. Zdravím!
Lenovo má "power manager" v sekci Programy/ ThinkVantage/ Power manager.
V záložce "Battery information" je funkce "Battery Maitenance".
V položce " Battery gauge reset" zvolíme "Perform reset".
Dojde k formátování baterie. Nejlépe je to pustit na noc.
Pozor! Musí být zapnutý adapter do sítě. Po celou dobu formátování nesmí dojít k odpojení adaptéru ze sítě nebo k jinému výpadku energie. Baterie by se stala nepoužitelnou.
Nevím jestli tento manažer je u tohoto modelu. Ale myslím si, že u nové baterie je to spíš věc záruky. A tento postup použít až bude mít baterie sníženou kapacitu delším používáním.
Mám Lenovo 505s a v energy management jsou dvě možnosti nabíjení
*optimální životnost baterie = nabíjí jen na 60%
*maximální výdrž baterie= nabíjí na 100%
Dobry den
mam ten sami problem notebook mam asi 3 měsice a dobiji na 60% mam windows 8 lenovo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.