Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám notebook a když pipojím jiný mikrofon do noťasu tak funguje pořád jen ten externí...co stím? Děkuji
No - a co s tím chceš dělat? - tak by to fungovat mělo, připojením externího micku se ten interní vypne...
doplněno 08.07.13 16:02: Aha - v dotazu jsi to napsal naopak - že ext. funguje...
Tak zkontroluj BIOS, jestli v něm není vypínání ext. konektoru a případně i konektor samotný.
doplněno 08.07.13 16:11:Do BIOSu - po startu počítače by se na obrazovce měla zobrazit hláška, něco jako Pres ´key´ to start Setup (apod). Ta klávesa je u různých systémů různá - F2, F10, F11, Del, Esc. Pokud se ti výzva nezobrazuje, prostě hned po startu zkoušej tyto klávesy mačkat (i několikrát za sebou, ne držet zmáčklé).
Jo - a pokud by konektor byl např. znečištěný, ´nešťourej´ v něm při zapnutém počítači, mohl bys jej zničit...
Ta zařízení - vpravo dole na liště máš (zžerjmě) symbol reproduktoru - dvojklikem spustíš softík pro ovládání jednotlivých vstupů/výstupů.
Pokud jej tam nemáš, tak Start - Ovládací panely - Zvuky a zvuková zařízení, záložka Zvuk.
V Notasu mám mikrofon...zabudovaný a já chci připojit jiný mikrofon ale ten připojený externí mikrofon nefunguje a funguje pořád ted zabudovaný v notebooku, externí mikrofon jsme zkoušel i do jiného pc a tam funguje takže chyba v mikrofonu nebude!
Takže jsem to snad prošťouchnul ...
1) Mikrofon je paradoxně ovládán přes Audio OUTPUT (!), ne jak by člověk čekal přes Input ... normálně si v tom ovládacím softu na kartě Směšovač klikněte na ikonu klíče pod "Přehrát" a v okně Sada nástrojů směšovače si pozapínejte "In" vstupy - teda hlavně:
Rear Green In
Rear Pink In
Front Green In
Front Pink In
... nezapomeňte zaškrtnout "Rozšířené ovládací prvky" pro zobrazení zesilování mikrofonu a dejte OK ...¨
Teď byste měli v horní liště (Realtek HD Audio output) vidět ty IN vstupy - pokud je nevidíte, proklikejte se na ně šipkama v pravém spodním rohu lišty ...
Vedle "mute" (toho tlačítka s repráčkem) pod každým sliderem by se vám mělo objevit tlačítko se dvěma tečkama, přes které se dostanete k rozšířenému nastavení (zesílení mikrofonu)
2. Už to tady někdo psal, ale přece - v dolní liště (Realtek HD Audio Input) zapněte mute na všech kanálech, kromě mikrofonu ...
That all volks ... Toto jsem našel na jednom forum ale vůbec netuším do jakýho programu se mám dostat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.