Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet do smart tv

Od: alfastar* odpovědí: 6 změna:

Zajimalo by me zda jde nejak obejit nutnost koupe wifi modulu pro smart televizi Samsung. Donedavna jsem mel tv pripojenou k internetu pomoci kabelu, ale ted po prestehovani mame zasuvku internetu v jine mistnosti, dost vzdalene od tv a signal jde pres wifi router k notebooku. Napadlo me ze by se poridil jeste AP do obyvaku za tv a od nej se kabelem vedl net do televize. AP totiz vychazi tak na tretinu co wifi modul k teto tv. Lze to takhle udelat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pl4toon*
hodnocení

1x

Ano lze to tak udělat. Nicméně mi to připadá jako dost neelegantní řešení, takový kočkopes. V případě že opravdu nechcete kupovat wifi modul a rozložení komponent sítě je u vás trvalé, normálně bych navrtal stěny a protáhl kabel od routeru až k televizi.

kangaroo*
hodnocení

1x

Jo kabel je kabel. Jedna investice už nic víc neplatíš.

doplněno 14.04.13 18:50:

Navíc sledovat HD filmy z NASu přes Wifi je občas šilený stav natož pokud budete chtít ještě jiný domací uživatel také využívat wifi :(

alfastar*
hodnocení

no ja bych tohle reseni taky bral jenze problemem je vzdalenost mista, kde pripojky nachazi..muselo by se to tahnout pres zed do jednoho pokoje a pak pres dalsi zed k televizi, a aby jsme neustale meli kabel pres celou loznici to proste neni idealni :/, holt spatne zvolene misto zasuvky internetu, ale to jsme my nevymysleli :/

ladinpraha*

Ať zvolíš jakékoli řešení, tak pokud budeš chtít internet v TV používat, stejně skončíš u toho kabelu.

mowla*
hodnocení

0x

Obecně řečeno - to tak jde...

AP prostě ´chytí´ wifi vytvářenou routerem a pošle ji ´na kabel´ (předpokládám, že TV je připojena běžným UTP kabelem k LAN).

doplněno 14.04.13 11:56:

Samozřejmým předpokladem je dostatečná kvalita signálu v místě umístění AP (rychlost přenosu dat se zhoršujícím se signálem klesá) - to lze vyzkoušet tím notesem.

kangaroo*
hodnocení

0x

Ještě doplnim, že existuje metoda přenosu dat přes elektrické zásuvky. Zapojíte dvě krabičky z kterých vedete pak kratší klasický patch kabel a přenášíte data elektrickými rozvody v domě. Měl jsem to před pár lety na zkoušku kdy ještě wifi byl (11mbit :) dražší luxus a takhle jsem propojil rychlostí nějakých 100mbit dva domy na jednom pozemku. Snad dneska už to bude i ten 1gigabit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]