Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde monitor

Od: soody odpovědí: 2 změna:
Dobrý den
Můj problém je v tom, že mi nejde zapnout monitor.Vypinam ho cudlikem aby nežral elektrinu.Dnes jsem zapl PC a kdyz jsem zmackl cudlik pro zapnuti monitoru tak monitor nenaběhl.Slyšel jsem jak PC naběhl do windowsu,ale monitor zustal cerny.Nereaguje ani na vyndani ze zasuvky..vsechno je zastrcene tam kde ma byt.Bratranek mi pujcil svuj kabel aby jsme zjistili ,že to neni kabelem.Bez uspechu.Je možne že odesel?Do servisu se mi davat nechce protoze by to vyšlo draž než novy.Dekuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Možné je všechno. Když se monitor zapne, je na něm alespoň chvilku vidět nějaká změna světlosti panelu? I když je monitor bez signálu z PC, měl by na chvíli rozsvítit minimálně podsvícení panelu. Jiný monitor jste na ten počítač zkoušeli?

V monitoru mohlo odejít podsvícení (hodně časté) - po zapnutí to chce zasvítit na monitor baterkou a pokud tam bude alespoň něco nezřetelně vidět, nějaké obrysy, je to tento problém. Řešením je výměna zářivky (zářivek). Podle typu to může být hračka nebo neřešitelný problém.

Mohl se taky pokazit některý vstup - řešením je vyzkoušet ostatní vstupy, pokud jich má monitor více (DVI, D-SUB, HDMI).

Mohl se komplet pokazit zdroj. Má monitor zdroj oddělený na přívodním kabelu nebo vestavěný? Tohle by šlo vyzkoušet měřičem spotřeby do zásuvky - jestli je monitor mrtvý, ani po zapnutí tlačítkem se spotřeba nezmění.

zabu
hodnocení

0x

Zkuste ho s jiným počítačem, abyste vyloučil chybu videokarty. pokud nenastartuje ani s jiným PC, tak je nejpravděpodobněji v háji zdroj, resp. elyty v něm. To je snad nejčastější závada spínaných zdrojů dnes, nekvalitní elyty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]