Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr domácího wi-fi routeru

Od: kvasnar odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

rád bych si v panelovém bytu 3+1 zřídil wi-fi sít s možností wi-fi připojení 2 notebooků, mobilů a tiskárny.

Internetové připojení mám přes optiku od společnosti T-systems.

prosím poraďte mi jaký wi-fi router bych si měl koupit, aby měl pěknou přenosovou rychlost cena tak do 1000,-

předem moc děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Na optiku je připojený modem a z něj je přípojný kabel UTP (RJ45)?

Takřka libovolný router, který má wifi b/g/n - těch 1000,- je zbytečně ´nadsazeno´. Osobně instaluju a doporučuju (a používám) třeba tento - mironet.cz/... , podle umístění v bytě může být výhodnější tento - mironet.cz/... (nasměrovánímantén lze v rámci bytu minimalizovat místa s horším pokrytím).

doplněno 07.04.13 15:30:

Sorry - ten druhý odkaz má být tento - mironet.cz/...

kvasnar
hodnocení

Velmi děkuju,

koukal jsem ještě na tento

inter-store.cz/...

ale jestli mi na doma stačí i ty z vašeho vzkazu, tak jste mne uděal šťastným a děkuji, že jste mi ušetřil soustu stovek.

díky díky díky

mowla*

Ten TP-Link TL-WR941ND také ´nevypadá´ špatně, tři ´anténky´ umožní ještě lepší doladění laloků (každou anténku nasměrovat jiným směrem) a cena je také příznivá...

Pokud lze apojit router WAN přímo do zásuvky, je modem (z optiky) zřejmě v domovní ´ústředně, což je rovnocenné, jako modem v bytě.

doplněno 07.04.13 16:51:

Není zač - ať se daří.

;)

kvasnar
hodnocení

Mnohokrát děkuji,

ušetřil jste mi hodiny hledání

se srdečným díky

RK

kvasnar
hodnocení

Pardon zapoměl jsem vám odpovědět.

ze zdi mi kouká pouze zásuvka a já na ni připojím přes UTP kabel přímo wi-fi router..

Předem se omlouvám za mé neprofesionální názvy

RK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]