Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Zde je odkaz na soubor, s kterým potřebuji poradit. ulozto.cz/...
O co mi jde, na listu data je tabulka, která má pojmenované oblasti použité ve vzorci na LIST1. Na LIST1 do bunky D1, D2 vlozim vyhledavaci kriteria. Vzorec na LIST1 v bunce C5. Tento vzorec by podle vyhledavacich kriterii mel projet tabulku na listu DATA a pro dane podminky vypocist celkovou SUMU. Bohuzel vzorec nepocita. Podminky jsou spravne, chyba bud eve vzorci. Dekuji
Nebylo by lepší využít fci SUMIFS?
Pokud to musí být maticová suma tak nějak takto
=SUMA((oblast1=kriterium1)*(oblast2=kriterium2)*(scitana_oblast))
Popravdě se v tom vzorci vůbec neorientuju, ale není chyba v těch pojmenovaných oblastech?
entry_price vs ent_price
Ještě sem ze vzorce odstranil textové hodnoty odstraněním uvozovek (size_anMAEMFE="-1" a size_anMAEMFE="1") a doplnil hodnotu do na listu data buňka O2 (insert_tick_currency) a maticový vzorec vrací nenulové hodnoty.
Otázkou je jestli jsou správné.
jj, to jsem tam taky zapomnel. jj, vraci 0, to spravne bohuzel neni :-/ vysledek by mel byt kolem -9000
mám tam doplnenou hodnotu 10, kdyz je bunka prazdna je vystup 0.. ale i s hodnotou 10 je porad vystup 0 :D
V tom případě nezadáváš vzorec jako maticový (CTRL+SHIFT+ENTER).
Když do insert_tick_currency doplním 10, vystup vyhazuje hodnotu -140
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.