Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXCEL - maticovy vzorec

Od: kimnator* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Zde je odkaz na soubor, s kterým potřebuji poradit. ulozto.cz/...

O co mi jde, na listu data je tabulka, která má pojmenované oblasti použité ve vzorci na LIST1. Na LIST1 do bunky D1, D2 vlozim vyhledavaci kriteria. Vzorec na LIST1 v bunce C5. Tento vzorec by podle vyhledavacich kriterii mel projet tabulku na listu DATA a pro dane podminky vypocist celkovou SUMU. Bohuzel vzorec nepocita. Podminky jsou spravne, chyba bud eve vzorci. Dekuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

siki*
hodnocení

0x

Nebylo by lepší využít fci SUMIFS?

Pokud to musí být maticová suma tak nějak takto

=SUMA((oblast1=kriterium1)*(oblast2=kriterium2)*(scitana_oblast))

kimnator*
hodnocení

dekuji za tip, ale takto to nefunguje.. mam dve vyhledavaci kriteria, ktere musi podle dvou parametru vyhodnotit podminku a proto delat sumu. takovouhle tabulku potrebuji jako na obrazku :)

EXCEL - maticovy vzorec
siki*

Popravdě se v tom vzorci vůbec neorientuju, ale není chyba v těch pojmenovaných oblastech?

entry_price vs ent_price

kimnator*
hodnocení

jj, tam jse chybu mel, ale to nic nevyresilo, ale dekuji za opravu

siki*

Ještě sem ze vzorce odstranil textové hodnoty odstraněním uvozovek (size_anMAEMFE="-1" a size_anMAEMFE="1") a doplnil hodnotu do na listu data buňka O2 (insert_tick_currency) a maticový vzorec vrací nenulové hodnoty.

Otázkou je jestli jsou správné.

kimnator*
hodnocení

jj, to jsem tam taky zapomnel. jj, vraci 0, to spravne bohuzel neni :-/ vysledek by mel byt kolem -9000

siki*

pod názveminsert_tick_currency je prázdná hodnota to je správně?

kimnator*
hodnocení

mám tam doplnenou hodnotu 10, kdyz je bunka prazdna je vystup 0.. ale i s hodnotou 10 je porad vystup 0 :D

siki*

V tom případě nezadáváš vzorec jako maticový (CTRL+SHIFT+ENTER).

Když do insert_tick_currency doplním 10, vystup vyhazuje hodnotu -140

kimnator*
hodnocení

To je divný, mohl by si mi ten soubor uploadnout, delal jsem tam nejaky predelavky a nemam ho.. to by mohl byt spravny vysledek. vcera jsem to prepocitaval rucne a nejak tahle to vychazelo. diky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]