Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si po letech zahrát dunu. Z netu jsem si hru stáhnul, ale nejde mi spustit. Byla zazipovaná tak jsem ji rozlozil a ulozil do jedné složky všechny soubory a ještě jsem si stáhnul DOSbox který byl doporučen ke spuštění. Nevíte proč mi to nejde spustit? A nebo mi doporučte kde si mám stáhnout funkční program . Mám windows Vista.
dík
Dobrý den, asi základem úspěchu je instalace DOSBoxu pro OS Windows Vista (a některé verze nejsou pro Visty). Pokud se instalace zdaří musí se ta hra spouštět přímo v aplikaci DOSBox, protože se jedná o starou hru pro OS DOS - nestačí mít DOSBox jen v PC. Takže spustit DOSBox a tam najít složku, kde je hra. V ní by měl být soubor "setup.exe"a ten spustit jako první. Otevře se nastavení pro hru, nastavit a uložit.
Potom se vrátit do složky s hrou a spustit (asi) soubor "duna2.exe"a snad se hra spustí. U těchto her pro OS DOS je často důvodem nespuštění hry špatné nastavení zvuku a musí se vyzkoušet nebo hrát bez zvuku (volba "no sound card"). Videa, jak používat DOSBox pro Visty jsou na YouTube. Můžete si zkusit i hraní této hry přímo v prohlížeči (je nutná nějaká instalace viz návod na stránce, na kterou dávám odkaz). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.