Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-fi - kvalita signálu vs router

Od: kosa* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, chtěl bych poprosit o menší radu. Mám internetové připojení přes wifi, nejdříve sem měl venku nad oknem anténu a kabelem vyvedený do počítače a internet mi chodil krásně, když sem si chtěl něco stáhnout tak třeba 400kb/s nebyl problém. O vánocích jsem si pořídil notebook tak sem se rozhodl že si koupím ještě k tomu router abych internet chytal po celém baráku. Nechal sem tedy anténu tam kde byla a kabelem jí vyvedl do routru, tudíž by signál na internet měl zůstat nezměněn. Jenže když se teď připojim na notebooku na internet tak mi stránky chodí taky pěkně i rychle a je to tím že mam u wifi na notebooku plnej signál chycení routru ale jakmile si chci pustit něco na youtube.com nebo neco stáhnout tak mi ten signál klesne o 200% a já musim čekat třeba 20min než mi najede třeba jen na youtube.com jedna písnička a k tomu ještě se mi nezobrazí žádná jiná stránka vždy mi to píše že to načítá a pak tam skočí "error lander". tudíž já si ani nemůžu vychutnat žádná videa ani nic podobného co se stahuje. Můžete mi prosím poradit, čím by to mohlo být? děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nějak moc tě nechápu...nemotej tu 2 signály- jeden máš z APčka na baráku- to je signál na poskytovatele a druhý je pak z wifirouteru a to je ta tvá domácí síť. Signál ti taky neklesne jen proto že začneš něco stahovat, podle mě máš jen wifinu třeba jen rušenou. Zkusi ji nastavit jinak- jinej kanál tedy hlavně. A doufám že tam máš zabezpečení- WEB, mac adresy...
kosa*
hodnocení

jo zabezpečení tam mam. já nevim jak tě to mam vysvětlit ale prostě na monitoru mam ikonku která mi ukazuje sigál od počítače k routru a tu mam po vetšinu plnou, plnej signál, ale jakmile začnu stahovat tak mi třeba stahování běží půl min 300kb/s a signál je plnej ale po půl minutě toho stahování mi ten signál klesne třeba jen na dvě čárky a stahování mi ihned spadne na 30kb/s.
A pokud jsi kousek od routeru? Co změnit kanál?
P.S. zabezpečení je správně WEP nebo WPA, trošičku jsem se tam upsal :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nejde wifi na notebooku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]