Nejste přihlášen/a.
Je tomu už pár neděl co jsem si do svého stařičkého notebooku koupil 750GB Western Digital Scorpio Black 7200ot.
Používám ho jako hlavní a v poslední době mě štve jedna hodně asi vážná věc...
Vždy když dělám náročnější práci, např.: pustím 4 a více programů a pracuji v jednom znich střídavě nebo prostě hraji hry, disk se znenadání zastaví, nejspíše vypne a kontrolka disku vůbec nesvítí na panelu notebooku. Pomáhá jedině restart, přičemž podobný scénář mě čeká když se mi router/modem také v notebooku zasekne, a tím pádem mi zmrazí celý notebook.
Teplotou to být nemůže, senzory říkají 40-45 C° a disk je určitě stavěn na velkou zátěž.
Možná je problém že již ve svém notebooku jeden disk mám a sběrnice nebyla stavěná na novější typ odebíraného proudu.
Opravdu nevím čím by to mohlo být...
Za odpověď děkuji...
2x
Dobrý den, myslím, že jste si asi odpověděl sám. Zdroj to neutáhne a něco odpojí. Zkuste NTB pouze s jedním HDD, ale na tom druhém (prvním) bude asi OS. To by se musel přeinstalovat na ten novější a asi i větší. Řešením by byl nákup externího HDD, ale zásadně s vlastním napájením (nebo rámečku pro druhý HDD, ale zase s napájením). Zdravím!
doplněno 12.04.13 14:59:Ovšem, možná je zdroj jen špatně chlazen a pomohlo by vyčištění (průduchy a ventilátor).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.