Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epson xp-205 - stačí vyměnit černou kazetu?

Od: softvelvet* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit s tiskárnou. Koupila jsem si dnes černou kazetu a ostatní prázdné vyjmula. Ovšem tiskárna netiskne, asi mě to bez ostatních nepustí. To musím koupit teda i ty ostatní, aby to tisklo? Tomu se mi nechce věřit :-D.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

2x

Ano, musíte mít všechny 4 kazety (pokudmožno) plné, nebo to bude dělat problémy a nemuzete tisknout. Je to blbý, ale je to tak. Na černobílý dokument musí být jeste dalsi tři barvy, jinak ro netiskne...

softvelvet*
hodnocení

Aha, tak jdu objednávat další ty ostatní :). Moc děkuji za odpověď.

hoummy*

Ano, a jeste taková menší rada, jestli chcete ušetřit za tiskové kazety, koukněte se na aukro. 4 kazety mě tam vyšly na 70 Kč+50 Kč poštovné a kazety tisknou dobře. Normální cena v obchodě kolem 150 Kč za kus :)

softvelvet*
hodnocení

A to máte stejnou tiskárnu? Já potřebuji 18 s květinkou.

hoummy*

Nene, mám starší typ tiskárny Epson. Dříve jsem měl HP a tam jsem plnil kazety pomocí jehly a stříkačky, natiskl jsem plno stránek za pár korun (to byly časy), a ted... radsi to tisku v práci :D a v tiskovém centru. Epsonky jsou pravý opak, nejsou moc ekonomické :D. Já mám tiskové kazetys těmi zvířaty (lemur, leopard, ...), ale to jsou originály a ty být nemusí. Koukl jsme se na aukro na Váš typ tiskárny.

Tak barvičky jsou trošku dražší, než jsem myslel, ale není to pořád moc za celou sadu... Našel jsem něco na aukru:

aukro.cz/...

softvelvet*
hodnocení

Ok,díky,už jsem objednala. Teď, aby to tisklo v pohodě :-D. Snad jo. Máte s nimi teda dobré zkušenosti jo? Mně řekli v Datartu,že se tím tiskárna může zničit, zanést hlavy.

hoummy*

Špatné zkušenosti s neoriginálními kazetami nemám, jsou stejné, i kvalita je podobná jako u originálů a snad vydrzi i déle, ale to se mi muze jen zdát :) . Nu, vypadá to jako marketingový tah, ochodní vždycky řekne, že je lepší dražší než levnější :)

na celém světě jsou prý jen 2 výrobci inkoustů, kteří to rozprodávají dále... nakolik je to blbost netuším, každopádně neoriginální kazety používám asi 8 let a tiskárna běží dobře. Plnící sady nepoužívám, ušetřím už těmi kazety více než polovinu a lépe se to skladuje... a žádný bordel.

softvelvet*
hodnocení

Jojo, určitě je to marketingový tah, protože mně dneska neoriginál kazety dorazily a fungují. Nejsem blázen, abych je kupovala více jak dvakrát dražší. Akorát mě to teda jednou upozornilo, že jsem tam vložila neoriginály a to bylo vše.

Jako kdybych tohle všechno o tiskárně věděla, tak bych si ji určitě nepořídila. Levná zrovna nebyla (když vezmu v potaz to, že tisknu akorát dokumenty - jasně,jsou mnohem dražší). Díky bohu za to, že ty levnější varianty tiskových kazet jsou :)

aaaaaa*
toto by měli psát velkým písmen, že pro čb tisk jsou nutné i barevné a hlavně to, že mizí i při čb tisku. Inkoustovky chápu jako podvod.

při zapnutí tiskárny se všechny barvy resp tiskové hlavy vyčistí - vystříknou malé množství inkoustu, tím zabrání zaschnutí... bohužel se tím spotřebuje barvená náplň, i když někdo tiskne jen ČB.

doplněno 10.07.13 09:50:

řadu let nakupuju neoriginály zde: shop.inktec.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]