Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký bitrate MP3

Od: milanp® odpovědí: 10 změna:

Při převádění hudby na formát MP3, jakému bitrate dáváte přednost?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
04.04.13 21:34
hodnocení

2x

192 -320

hodnocení

128 je málo?

kangaroo*

to ne 64 je na mluvené slovo 128 na zvuk starých hudebních CD a 160,192 má už naplno využít zvukový potenciál nových reprosoustav a taky nového stylu hudby. To mi říkal jeden kámoš co dělá do hudby a já tomu docela věřim.

doplněno 04.04.13 21:46:

Taky když stahujes nový HD film, tak by neměl mít horší biterate než 192.

hm*
hodnocení

2x

Já převádím zásadně do Vorbisu (ogg). je o třídu lepší. Jinak mp3 aspoň těch 192 kb, když to bude aspoň 192 variabilních, tím lépe.

hodnocení

2x

Dnes už doba pokročila, paměti se hodně zlevnily, takže nemá cenu na bitrate šetřit jako dřív, kdy měl MP3 přehrávač 128 MB a na bitrate záleželo hodně. Osobně už do MP3 negrabuji. 2x lepší poměr bitrate/kvalita má WMA, ještě lepší OGG. A úplně nejlepší je bezztrátový FLAC, který už taky umí plno MP3 přehrávačů.

Celkově - pokud máte nějaká šustítka do uší a na kvalitě hudby Vám nesejde, protože ji posloucháte akorát v hlučné šalině cestou do práce/školy, klidně grabujte do MP3 192 kbps nebo do variabilního bitrate s průměrem na 160 kbps a budete mít pocit, že tam není žádný rozdíl oproti originálu. Pokud máte kvalitní systém a posloucháte hudbu v tichu třeba večer doma, grabujte do FLAC. Skutečně ten rozdíl potom je slyšet.

dzordz*
hodnocení

1x

Jak píše Megacruiser, když už nutně mp3, tak 320, ale raději flac.

luke237
hodnocení

0x
Nechapu, k cemu je dneska jeste grabovani do mp3. *ee* Tenhle kodek je pres 20 let stary a byl uz prekonan nekolika jinymi kodeky (jmenovite treba temi WMA, AAC, Opus). Vetsina techto kodek je obsazena ve vsech dnesnich prehravacich hudby, takze opravdu neni nutnosti pouzivat mp3, jestli clovek nepouziva zrovna prehravac vyrobeny pred 7+ roky.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, souhlasím s již zde uvedeným a jenom doplním. Nikdy se nesnažte z nižšího bitrate u MP3 převádět na lepší bitrate. Zvukově si nejen nepolepšíte, ale dokonce je to ještě horší. Ze ztrátového kodeku už nic lepšího nedostanete. Vhodnější jsou kodeky bezztrátové (WAV, FLAC nebo APE). Zdravím!

cs.wikipedia.org/... cs.wikipedia.org/... cs.wikipedia.org/...

hodnocení

0x

Nechci zakládat nové téma,tak s dovolením použiji toto. Na SD (16gb) kartu jsem si nahrál mix muziky s počtem cca 1000-1200 skladeb.Každá skladba má v sobě zanesené pořadí na albu, tedy track. Pokud to nechám takto bez úprav,tak se mi v přehrávači (v tomto případě autorádio) skladby budou přehrávat od 1. skladby každého alba.Tedy pokud mám na kartě 10 interpretů po 10 albech tak nejdříve se přehraje 100x track 1 atd. Já bych chtěl vytvořit vlastní play list,tedy každý interpret na střídačku,to znamená, že bych chtěl v nějakém programu přepsat track(y). Řešením by možná bylo,před každou skladbu připsat číslo,třeba 0001 atd.,ale mé rádio stejně přehrává dle tracku,které už skladba v sobě má. Další řešení by možná bylo použít random.To jsem zkusil,ale mé rádio si s tím moc velkou hlavu nedělá.Stalo se mi často,že během cca 20 random přehrálo jednu skladbu 3x. Je tedy nějaký program,v kterém bych mohl změnit track(y)?

hm*

Nejspíš jich bude dost, v Linuxu např. mp3info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]