Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Photoshop - rozlišení souboru

Od: michalll* odpovědí: 3 změna:

Zdravím vás,

chci si udělat jeden z dalších bannerů ve photoshopu a jeden se bude i tisknout do novin. Ale vždy se na začátku potýkám s problémem, tak jsem se rozhodl, že vám tu napíšu a už to vyřeším :)

Když dám třeba bannerek 5x7cm, jaké mám dát rozlišení aby to bylo ideální po všech směrech? Když dám 150 pixelů, tak je to strašné malé, když to zvětším, rozmazané, když dám třeba 500px, je to zase o proti reailte obrovské, ale ničemu to podle mě neškodí, takže mám vždy dávat velké rozlišení? Má nějaké nevýhody?

A jaké dát rozlišení, aby když dám zobrazení jako v reálné velikosti, aby to byla opravdu reálná velikost, když mám monitor 22" rozlišení 1680x1050. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Rozlišení a velikost monitoru mohou být důležité propohodlí práce, ale pro rozlišení vs. velikost grafiky nepodstatné.

Grafiku pro tisk vytvářej v rozlišení alespoň 300 dpi vůči skutečné velikosti (např. oněch 5 x 7 cm aspoň 600 x 840 pix), pokud ji uděláš v rozlišení vyšším a ji budeš pro tisk ´zmenšovat´, nic se nestane (ve vektorové grafice, v bitmapové by k mírnému zhoršení dojít mohlo).

dzordz*
hodnocení

1x

Pro tisk se dělá 300dpi, můžete si přepočítat, kolik by to mělo mít v pixelech: 5 / palec * 300 = 591px a druhá strana 827px. Případně to můžete udělat ve vektorech a na velikosti pak záležet nebude, bude stačit správný poměr stran (pro tisk). Pro web vždy 1:1, případně to z vektorů renderovat přímo na cílovou velikost (tedy taky 1:1).

U monitoru záleží na rozteči bodů, bývala nějaká online pravítka, která se zobrazila na obrazovce a porovnáním s reálným pravítkem se to mohlo zkontrolovat. Někde ve specifikaci monitoru zjistíte, jestli to je 0.24mm, 0.26mm nebo kolik, a pak už se k tomu dopracujete. Např u mě by A4 měla 1096*775px.

l89l
hodnocení

0x
Na toto je najlepsi photoshop cs5. Pokial mas male rozlisenie,tak to budes mat rozmazane..pokial das velke rozlisenie tak mas automaticky aj vacsiu sirku aj vysku co pri tvorbe mozno nevidis,ale ked to skusis vytlacit,tak to bude velike..potom to musis zmensit a to uz stracas kvalitu na grafike..normalne si otvor photoshop daj novy list tam sa daju px prehodit na cm aj mm aj ine jednotky otvorit a tam si uz nakopiruj ale urob co potrebujes na dany rozmer..pokial mas banner uz hotovy a chces len nieco dolpnit cez photoshop,tak si ten obrazok otvor cez photoshop oznac si ho ctrl+a potom daj kopirovat, a daj subor novy list a tam ti automaticky prida prazdny list presne na sirku aj vysku toho posledneho kopirovania..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]