Nejste přihlášen/a.
Zdravim Vas,
jsem na vazkach, zda si poridit Samsung SyncMaster 223BW nebo LG L226WTQ-PF. tady jsou nejvetsi rozdily:
Takže o oproti Samsungu má LG lepší:
- odezva 2ms (oproti 5ms)
- pozorovací úhly 170°/170° (170°/160°)
- kontrast 5000:1 (1000:1)
- spotřeba 45W (50W)
- umí HDCP
a negativa:
- větší bod tj. 0,282 (oproti 0,276)
- o 80kč dražší :D
- Samsung je hezčí
- není to Samsung!
Srovnani: czechcomputer.cz/...
Co myslite vy?

1x
- ten malý rozdíl ve velikosti bodu nehraje roli
- výhodou LG je přítomnost HDCP
- uvedený kontrast LG bude patrně dynamický
- osobně bych volil něco úplně jiného
- LG je parametrově lepší, pokud by nebyla možnost se na oba současně podívat (to asi nebude) volil bych asi LG
- Samsung je mi ale milejší, jeho kvalitní CRT mám dodnes doma
Ce so tyka odezvy, tak je mi to jasne, ze v realu to bude neco kolem 8ms pri nejvetsich zmenach, ale zase tolik mi to srdci nelezi. Velikost bodu je to co si clovek k tomu domysli a hleda to NEJ, nema to velke opodstatneni
Jinak jsem procetl hodne diskuzi a Samsung ma asi problemy s vadnymi pixely (co kus to jeden, skoro) a spadne posviceni, ale podle diskuzi tezko soudit. Kdo je spokojeny nenapise a nespokojeny pise vsude... takze fakt nevim
Dynamickemu kontrastu moc nerozumim, ale jdu to nastudovat
TN monitory mají široké pozorovací úhly, ale horší podání barev.
Ale mozna je lepsi videt to co vidi vetsina a ty barvy radeji trosku pripalit... predpokladam, ze vetsina lidi ma levnejsi nebo stredni tridu LCD...
u vsech akorat vidim 16,7mil barev (nekdy 16,2) a nenasel jsem jiny nez TN
0x
prave jsem objednal LG, takze vsem diky za pomoc s rozhodovanim...
ps: vzato do dusledku, potrebuju prumerny monitor, abych videl to co vetsina lidi na internetu ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.