Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr LCD monitoru 22" - Samsung nebo LG?

Od: clayman® odpovědí: 13 změna:

Zdravim Vas,
jsem na vazkach, zda si poridit Samsung SyncMaster 223BW nebo LG L226WTQ-PF. tady jsou nejvetsi rozdily:

Takže o oproti Samsungu má LG lepší:
- odezva 2ms (oproti 5ms)
- pozorovací úhly 170°/170° (170°/160°)
- kontrast 5000:1 (1000:1)
- spotřeba 45W (50W)
- umí HDCP

a negativa:
- větší bod tj. 0,282 (oproti 0,276)
- o 80kč dražší :D
- Samsung je hezčí
- není to Samsung!

Srovnani: czechcomputer.cz/...

Co myslite vy?

Výběr LCD monitoru 22 - Samsung nebo LG?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
- reálná odezva obou monitorů bude několikanásobně vyšší, než zde udaná
- ten malý rozdíl ve velikosti bodu nehraje roli
- výhodou LG je přítomnost HDCP
- uvedený kontrast LG bude patrně dynamický
- osobně bych volil něco úplně jiného
- LG je parametrově lepší, pokud by nebyla možnost se na oba současně podívat (to asi nebude) volil bych asi LG
- Samsung je mi ale milejší, jeho kvalitní CRT mám dodnes doma
hodnocení

taky mam doma CRT Samsung, uz 3,5 roku a je porad jako novy. Naprosta spokojenost.
Ce so tyka odezvy, tak je mi to jasne, ze v realu to bude neco kolem 8ms pri nejvetsich zmenach, ale zase tolik mi to srdci nelezi. Velikost bodu je to co si clovek k tomu domysli a hleda to NEJ, nema to velke opodstatneni :)
Jinak jsem procetl hodne diskuzi a Samsung ma asi problemy s vadnymi pixely (co kus to jeden, skoro) a spadne posviceni, ale podle diskuzi tezko soudit. Kdo je spokojeny nenapise a nespokojeny pise vsude... takze fakt nevim :)
Dynamickemu kontrastu moc nerozumim, ale jdu to nastudovat *smich*
Normy (nevím už jaká) připouští jistý počet vadných pixelů i subpixelů . Některré formy jsou schopny garantovat 0 % vadných pixelů. Většinou ale v menších úhlopříčkách. Pravdděpodobně nejsi náruživým hráčem her, takže odezva pro tebe asi nebude tak důležitá.
TN monitory mají široké pozorovací úhly, ale horší podání barev.
hodnocení

jde mi hlavne o barvicky, protoze obcas delam grafiku a na horsim LCD pak ty barvy vidim jako bile, nikoliv jemny odstin.
Ale mozna je lepsi videt to co vidi vetsina a ty barvy radeji trosku pripalit... predpokladam, ze vetsina lidi ma levnejsi nebo stredni tridu LCD...
u vsech akorat vidim 16,7mil barev (nekdy 16,2) a nenasel jsem jiny nez TN
16.7 mil je teoretická hodnota kterou běžné LCD nedosahují. Je to řešeno ditheringem. Proto jsou tyto základní LCD na zpracování grafiky nevhodné.

tox232*
hodnocení

0x
Já bych koupil LG.Samsung má spodní hranu stříbrnou při delší praci odvádí pozornost mluvím z vlastní skušenosti.
Jako značce bych věřil raději Samsungu...

none*
hodnocení

0x
Většina 22" LCD jsou obyčejné TN. Jsou to prostě panely na hry a video (ne ovšem z podhledu). Další nevýhodou jsou trvale svítící vadné pixely. Výhodou TN je odezva, nízká spotřeba a cena. Na grafiku je nejlepší 4:3 PVA, MVA IPS. Z 22" širokoúhlých modelů je použitelné třeba Lenovo L220x. Z těch dvou bych bral LG. Samsung 223BW má exotických 21,5".

hodnocení

prave jsem objednal LG, takze vsem diky za pomoc s rozhodovanim...

ps: vzato do dusledku, potrebuju prumerny monitor, abych videl to co vetsina lidi na internetu :)

tssss...tim chces rici ze jsme prumerny? *smich**haha*
hodnocení

ty se pocitas mezi vetsinu? *nevi*
Tak alespoň že patřím k té menšině ;)
*haha* jsem cekal co z tebe vypadne, ja koukam na net z ruznych monitoru (crt 17, LCD 19 a LCD 15,4) na vetsi uhlopricku jsem se nejako nenalakal. Cili bych rekl ze asi vetsina nebudu. Chtel jsem ti napsat neco jinyho ale moc jsem se v tom zamotal :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]