Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přesunutí obsahu pošty na disk

Od: deprik® odpovědí: 9 změna:

Chtěl bych vyčistit e maily z pošty tak, abych je uložil do složky na disk a kdykoliv je mohl číst. Poštu mám na Centrum.cz.

Dík za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dericcaster*
hodnocení

2x

K tomu je dobré začít používat e-mailového klienta. Osobně doporučuji Thunderbird. Je to poštovní klient od Mozilly, stejně jako prohlížeč Firefox. Díky rozšířením a doplňkům lze s přijatou poštou dělat téměř cokoliv. různě třídit, zálohovat, automaticky mazat třeba spamy pomocí pravidel. Samozřejmě existují i jiné alternativy, Windows Live Mail, Outlook a jiné.

hodnocení

Dík. Jen mi není jasné, jak bych našel funkci "Označit vše"

mowla*

Asi jak který SW - ale obvykle je to v menu Upravit - Vybrat (vše). A obecně platí ´zkratka´ Ctrl+A...

hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Tuto potřebu jsem řešil také - navíc jsem měl požadavek, aby zvládal více účtů, obsahoval aspoň jednoduchý plánovač, byl free a hlavně abych ho neměl jen na disku v pc, ale abych ho mohl nosit s sebou (flash disk, externí disk - takže aby byl přenositelný, tj. neinstaloval se do pc).
Prošel a zkoušel všechny možné klienty a nakonec mi ze všech nejvíc vyhovuje Koma -Mail koma-code.de/.... A kromě jiného má výhodu i v tom, že se dá nastavit i zálohování podle potřeb (denně atd) a ještě si člověk může vybrat, kde bude mít zálohy uložené. Prostě maximální spokojenost. Takže doporučuju tento.

praivo*

Mně se nějak nezdá, vypadá že je dost dlouho neudržovaný a tudíž potenciálně nezezpečný.

doplněno 04.04.13 16:58:

Tady se podívej na seznam oprav posledních verzí Thunderbirdu. Myslíš si, že ten tvůj žádnou takovou chybu nemá?

Aktualizace nemusí znamenat jen nové funkce, ale také mj. bezpečnostní záplaty. Čím dřív je nalezená chyba opravena, tím lépe. Tobě by se líbilo, kdyby si tvůj antivir aktualizoval databázi třeba jednou za měsíc?

doplněno 04.04.13 18:15:

Nevím, co jsi se svým počítačem dělal, ale aplikace od Mozilly mi běží na 5 počítačích a s antivirem (MSE, taky funguje jak má) se bez problémů snesou (snesly se i s Avastem).

ronyx*

Neudržovaný? Jako že nemá milion aktualizací za měsíc? No, nevím, jak tedy raději programy, co těch aktualizací maji minimum - kdo to má pořád přeinstalovávat, hlídat, aby při té přeinstalaci něco někde z toho nespadlo a něco se neztratilo atd. Kromě toho - pokud program je už tak "vychytaný", že další funkce by byly jen spíš na obtíž, co an něm chcete pořád aktualizovat?
Vzhledem k blokaci scriptů a prvků ActiveX a k možnosti šifrování bych neřekl, že je nebezpečný. Antiviry na něj nereagují (nikdy nic nenašly), spam filtry fungují bezchybně - používám ho už asi 5let a zatím nikdy a nikde žádný problém nebyl.

ronyx*

Nejsem IT odborník, takže jsem se vyjadřovat k Thunderbirdu a vůbec k čemukoli od Mozilly nechtěl, ale řekl sis o to*zed*

S Thunderbirdem zkušenosti nemám žádné, ale ani ho nehodlám zkoušet. Kdysi dávno jsem se nechal vyhecovat (to bylo to období, kdy všichni tvrdili, jak je IE na nic a jedině Mozilla Firefox je to správné a zcela dokonalé a bezpečné). Takže sem si "Lišáka" nainstaloval. To, že to jsou na můj vkus příšerné omalovánky pominu. Jsem zvyklý si občas projet pc nějakým on-line antivirem a taky občas použiju HijackThis, abych se podíval, co se mi kde spouští. Dokud jsem měl jen IE (tehdy ještě pomlouvanu verzi IE 6), občas jsem něco našel (ale většinou to byla moje blbost z experimentů). Ale když sem si nainstaloval FF, tak jsme to nestačil mazat a antiviry pořád hlasily,že něco našly. po cca týdnu mi došla trpělivost a FF jsem smazal, udělal komplet přeinstalaci a bylo. Takže děkuji..ale cokoli od Mozilly mi od té doby nesmí do pc.
A antivir? No upřímně - posledního půl roku už nemám žádný. Vyzkoušel jsem v průběhu let ledasco - měl jsem je v pořadí tak, jak je píšu AVG, Avast, NOD, Aviru poslední pokud byl, byl MS Essential. Relativně nejlepší z nich podle mého názoru byl NOD do té poslední verze a Avira. Při poslední přeinstalaci na podzim 2012 jsem se nechal ukecat a zkusil ten MSE. Vydržel zkoušet moji trpělivost přesně 2 měsíce. Pak jsem ho komplet vymazal a od té doby jedu zcela bez antiviru a podobných "zabezpečovátek". A představ si - pc chodí jako "z praku", on-line anitviry nenachází nic, HT taky nic...A to nepatřím k uživatelům, kteří courají jen po bezpečných stránkách, ale dost často courám i po různých ruských webech ( ruštinu jsem se kdysi dávno učil a pa z ní i maturoval)...Takže nějak nevím, kde je chyba.
P.S. Je pravda, že internetové bankovnictví nemám, takže o potřebu být kvůli tomu chráněn jsem ochuzen.

aksima*
hodnocení

0x

Doporučuji z vlastní zkušenosti PDF Creator - email si vytisknete ve virtuální tiskárně a uložíte ve formátu PDF... Určitě o tomto programu najdete dost informací na internetu, tak abyste to zvládnul... :) slunecnice.cz/... pročtěte si to tam a uvidíte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]