Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trhání u videa mp4

Od: k1n6u9l4k1aa odpovědí: 11 změna:

Dobrý den. Několik dní řeším jemné trhání u videa v mp4 (720p, 50 fps), pořízené z videokamery Samsung HMX Q20. Pomohlo by možná snížit frekvenci monitoru na 50Hz, ale to u mně není možné. Video se přitom plynule přehraje v LCD TV (též zn. Samsung, 60 Hz) přímo z USB flash disku. Vyzkoušel jsem všechny známé programy i balíčky kodeků, k ničemu. Dále nedokážu konverzí souboru z této videokamery vytvořit v PC zcela identický typ. I když v určitých programech zachovám parametry, nikdy nevytvořím to samé, co vytváří kamera (rád bych to kvůli editaci bez rekomprese atd.). Kdyby někdo znal správnou konfiguraci čehokoli (správné nastavení např. v TMPGenc nebo XMedia Recode), budu rád.

Paramerty videa:

Formát :

MPEG-4

Format_Profile :

JVT

CodecID :

avc1

Video

ID :

1

Formát :

AVC

Formát/ :

Advanced Video Codec

Format_Profile :

Main@L4.0

Format_Settings_CABAC/String :

Ano

Format_Settings_RefFrames/String :

4 frame

Format_Settings_GOP :

M=3, N=15

CodecID :

avc1

/ :

Advanced Video Coding

Duration/String :

5s 260ms

Bit rate :

12,2 Mbps

Šířka :

1 280pixely

Výška :

720pixely

Poměr stran :

16:9

Frame rate :

50,000 fps

ColorSpace :

YUV

ChromaSubsampling :

4:2:0

BitDepth/String :

8 bits

ScanType/String :

Progressive

Bits/(Pixel*Frame) :

0.264

StreamSize/String :

7,64 MiB (99%)

Jazyk :

English

Audio

ID :

2

Formát :

AAC

Formát/ :

Advanced Audio Codec

Format_Profile :

LC

CodecID :

40

Duration/String :

5s 247ms

Bit rate :

128 Kbps

Kanál(y) :

2 kanály

Channel positions :

Front: L R

Sampling rate :

48,0 KHz

StreamSize/String :

82,0 KiB (1%)

Jazyk :

English

Trhání u videa mp4

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

4x

50 snímků ve vysokém rozlišení a MP4 je dost, ne každé běžné PC to zvládná. Často to dokonce píšou i v návodech ke kameře. Přepni kameru na 25 snímků, ve výsledném filmu rozdíl nepoznáš ale počítač to bude zobrazovat bez problémů. Smysl točit na 50 snímků je jen tehdy když chceš s videem dále pracovat - třeba ho pouštět poloviční rychlostí. Ale i ta samotná editace vyžaduje dost silný počítač.

kangaroo*

Přesně tazatel vůbec neuvedl co má za HD grafiku v počítači a to je ten nejdůležitější bod a 50snímků/s je už dost náročné pro grafiku po stránce HW/instrukční požadavků.

k1n6u9l4k1aa
hodnocení

Ještě dodám, že mám WinXP SP3. Záhada je též v tom, že po konverzi videa z kamery do jakéhokoli formátu toto jemné trhaní stále trvá (jiný typ snímkování (?), ale fakt nevím). Přitom videa v mpeg2 z dřívější kamery mi jedou naprosto plynule.

k1n6u9l4k1aa
hodnocení

No 2 dny teď nebudu na svém PC, ale s dřívější kamerou jsem v pohodě natáčel 1080i (29.97) a 720p (59.94) v mp2 (ve skutečnosti formát mov, který se dal přepsat na mpg a dobře editovat) a opravdu to šlo super plynule, jako když to pouštím přímo z USB flash; je pravda, že mi tehdy asi 2 týdny trvalo přijít na správnou konfiguraci (Zoom Player ffdshow-výchozí nastavení LAV splitter a snížit obrazovou frekvenci monitoru na 60 Hz, původně jsem měl totiž 75 Hz)), ale nakonec mi to šlo neuvěřitelně naprosto plynule (a to mám 6 let staré 2jádrové PC!)... Nechci se vracet k staré kameře, která špatně zoomovala, s nekvalitním zvukem atd...

petr123*

Jde právě o ten výkon procesoru. Dekódování MP4 je prostě o dost matematicky náročnější než MP2, takže to tvůj komp nestíhá. Proto ti radím nižší snímkování, které už počítač přepočítat v reálném čase stihne.

k1n6u9l4k1aa
hodnocení

No mohl bych dělat 720 progresiv s 25 fps, ale videa pod 50 fps nejsou už tak v pohybu plynulá...

k1n6u9l4k1aa
hodnocení

..PC mám staré, pametry teď nevím, ale zvládá konverze videí při plně zatíženém procesoru někdy i 6-8 hodin v tahu (u konverzí do mp2 s adaptivním fps). Pokud mi spadlo, tak to bylo spíš díky připojení k síti :))

petr123*

Běž to říct filmovým tvůrcům, co mají většinou pořád bláhový pocit že pro film stačí 24 snímků za sekundu...

k1n6u9l4k1aa

Nakonec jsem si poradil... Doporučuji pro plynulost videa přehraného přímo z PC (obvykle 60Hz) režim kamery NTSC (ne každá ho má), 60Hz a točit na 60fps.

petr123*

Na přehrávání na PC je to dobrá volba, pro přehrávání na běžné televizi bych to viděl ale jako špatnou volbu...

k1n6u9l4k1aa

Na analogové TV je třeba 50Hz a evropská norma PAL. Na dnešních LCD TV je to jedno, zvládají všechno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]