Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěl jsem si na svůj notebook nainstalovat Windows XP. Po dvou denním hledání jsem našel CD, ale notebook mi ho vůbec nebere. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, kde bych mohl Windows stáhnout? S tím, že bych tam dal ten svůj klíč. Klíč je na Winn XP Profesional. Děkuji za pomoc. Kdyžtak mi můžete napsat na mail, byl bych moc rád. ( KenseiArrs@seznam.cz )
doplněno 01.04.13 14:29:Ještě bych potřeboval pomoc s tímto. Instaloval jsem si zkušební verzi Windows 8, ale nešlo mi to, tak jsem se na to vykašlal, ale teď, když zapnu notebook, tak mi hned naběhne instalace Windows 8, ale vyběhne error. Tak bych potřeboval poradit, co s tím, aby se mi to už neukazovalo.. Děkuji
Najít instalačku WinXP na netu není vůbec žádný problém (proběhni obvyklé ´stahovací´ servery) - a pokud máš klíč své legálně zakoupené verze, je to i legální. A nejlíp, když si stáhneš (a vypálíš) ISO.
Nemůžeš spouštět instalaci WinXP z prostředí Win8 - musíš si ISO vypálit na CD, v BIOSu nastavit jako primární boot mechaniku CD a poté postupovat podle pokynů instalátoru. (ideálně stávající systémový oddíl zrušit a vytvořit a naformátovat nový).
No právě já to už zkoušel stáhnout 4x, ale ani jednou to nešlo nainstalovat. Viz obrázek.
Chtěl jsem tam už nainstalovat i Linux, ale když ho chci nainstalovat, tak se to restartuje a naběhne mi stará instalace Windows 8. Viz doplnění otázky..
doplněno 01.04.13 14:34:
Všechny OS se instalují tak, že se stáhne/zakoupí instalační médium, v počítači se nastaví jako bootovací, nabootuje se z něj a nainstaluje se OS.
Ty Windows 7 ti nejdou?
doplněno 01.04.13 15:03:Linux jde nainstalovat i z USB disku. www.linuxliveusb.com
A jak to mám nastavit, jako bootovací? Já tomu moc nerozumím.. A Windows 7 jede, ale na tomto notebooku s ním nemám dobré zkušenosti..
Stáhneš to CD jako .iso soubor, pomocí nějakého vypalovacího programu ho vypálíš, pak restartuješ PC, v BIOSu se podíváš jestli je na prvním místě v pořadí bootování mechanika a po uložení a odchodu z BIOSu by ti to mělo napsat "Pro spuštění instalace z disku CD stiskněte klávesu..." a dál se řídíš instrukcemi instalačního programu. Po formátování se PC restartuje a znova to vyhodí hlášku "Pro spuštění instalace..." to už nic nemačkej!
doplněno 02.04.13 12:45:Tak zkusit nainstalovat přes flashku. Na internetu někde najdeš návod.
Tak konečně mi ten notebook vzal jedno CD, ale když tam chci ty Windowsy XP vypálit, tak to napíše, že mám vložit disk, na který jde psát, nebo tak něco.. Je tam jeden nějaký soubor Windows 7 Live, ale nejde smazat, tak já už nevím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.