Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním netbook ASUS EEE s procesorem Intel Atom. Problém je v tom, že větrák se jaksi zasekl a jen je slyšet krokový motor, jak se snaží rozběhnout. V EVERESTu mi ukazuje 0 RPM a teploty okolo 80-90°C. Když hraji hry, nebo dělám náročnější operace, procesor se vinou nefunkčního větráku začne podtaktovávat a nedává mi moc výkonu. Nejde nějak posunout hranice, odkdy bude procesor snižovat svůj výkon?
a neni lepsi koupit vetracek a vymenit ho? Za chvili ti stejne pujde uplne do kytek, pri 80-90stupnich toho procesor moc dlouho nevydrzi. Spalis desku, procak a muzes celej notas vyhodit... Mne uz se to stalo a dokonce z vetrakem.
Tak jako tak, procesor ma slapat a mit idelane teplote kolem 40 stupnu, ty to presahujes dvojnasobne a exponencialne se se zvysujici teplotou snizuje i zivotnost procesoru.
Kazdej notas ma dost jednoduchy system, jak se dostat do strev. Zadni sekce by mela bejt rozdelena do mensich platu, ktere sou zretelne videt a kazdej je oznacenej obrazkem. Pokud se v tom nevyznas a nechces se v tom hrabat, tak ti vetrak snad nekde vymeni a urcite to je levnejsi nez kupovat novej notas
*s vetrakem
Tyhle teploty ještě nic nejsou, kámoš má Lenovo, v něm Pentium P6200 a teploty mu šplhají až ke 110°C :D Už ho má 3 roky, v pohodě mu to jede, ale musel vypnout tepelnou ochranu, protože mu to padalo... Tenhle noťas už jsem jednou měl na dvě půlky, ovšem k větráku se dá dostat jedině způsobem "vem za to a utrhni to, pak to nedáš dohromady". Jsou tam packy, které jsou přimáčklé ke kastli a jediný způsob je utrhnout to. Pak by mi vyletěla klávesnice a to opravdu nechci :D Ovšem, můžu zkusit dostat se tam jinudy, zatím díky za rady
Tak je kámoš pitomec. 110 °C je strašně vysoká teplota a vypnutím ochrany to do*ebal úplně. Ať ho co nejdřív vyčistí, vymění teplovodivou pastu a znovu zapne tu ochranu.
blbost, EEE jsem měl rozdělané několikrát a k větráčku se dá dostat naprosto bez problému. Každopádně jestli to chceš provozovat bez větráku, nediv se až ten procesor brzo spálíš.
Já musel svůj Compaq 610 kvůli vyndání větráku celý rozebrat a ten netbook na tom nebude o moc lépe. CPU tu teplotu přežije (má tepelnou pojistku -já měl jednu dobu taky až 96 °C - Core 2 Duo T5870), ale rychle rozhodně pracovat nebude. Doporučuji kromě výměny větráku rovnou celý počítač vyčistit.
doplněno 31.03.13 22:49:Napiš mi model PC, zítra ti najdu návod na rozebrání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.