Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám na prvním notebooku/Vista/,který je připojený pomocí LAN k internetu,-nainstalovaný Virtual Wifi router,druhý notebook/Windows7/na něj ,,vidí,,ale vpravo dole se místo ikonky se sílou signálu objeví ikonka se třemi malými propjenými monitorky a píše to,,čekání na uživatele,,.Přesto všechno po rozkliknutí vlastností to píše vynikající signál rozhr.802.11..zkrátka tak jako by bylo vše o.k.Připojit se však nelze.Zkoušela jsem už všechna možná nastavení IP adres apod,dle různých rad mnoha lidí,přesto se připojení k internetu stále nedaří.Prosím,poradte mi,co a jak kde přenastavit,abych mohla druhý notebook/Windiws7/připojovat pomocí prvního notebooku Vista,jako routeru.
Jen chci na závěr upozornit,že samostatný router nechci a to už z principu,protože vím že notebook tuto službu dokáže poskytnou taky) Moc děkuji za rady Martina
Dobrý den,
mám podobný problém, využívám internet od UPC, v bytě máme 2 pc, z toho jeden notebook.Jednou za čas prostě na jednom pc přestane jít internet a trvá, než zase naskočí, hlásí to že nelze využít jedné IP adresy na dva pc.Jsem z toho jaksi krapek "jelen" neboť jsem běžná uživatelka a né profik v nastavování služeb.
Z UPC mi poslali tento manuál na nastavení internetu a řekli, že internet je na plovoucí adrese TCP/4 a vše nastavit na automatické.
Nějak jsem to podle toho nastavila a internet začal opět jít, ale otázka, na jak dlouho.
Zde návod:
Nastavení síťového připojení
Pro Windows XP
Kliknutím na tlačítka START> OVLÁDACÍ PANELY> SÍŤOVÉ PŘIPOJENÍ se dostanete k ikoně "Připojení k místní síti", kde pravým tlačítkem myši
vyberete položku "Vlastnosti" a zaškrtnete "Protokol sítě internet". Poté zvolíte položku "Vlastnosti" a zaškrtnete políčka "Získat adresu IP
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.