Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GIMP- sháním tutorial/návod na ikonybuttony

Od: martinz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěl bych si udělat svoje vlastní "ikonky" - "buttony" v Gimpu.

Dříve jsem našel spoustu tutorialů pro Photoshop, ale tomuto programu se chci vyhnout - nemáme ve firmě licenci, a nechci mít problémy s některými kolegy, že používám něco na černo.

Chtěl bych udělat ikonku podobné třeba jako tady ty co jsem našel přes Google.

Můžete mi prosím poradit? Děkuji

GIMP- sháním tutorial/návod na ikonybuttony

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na ikony se Gimp nepoužívá, zkuste zdarma dostupný Inkscape - je vektorový, takže můžete po vytvoření ikony libovolně zvětšovat/zmenšovat, sám ho na ikony taky používám. Co je největší výhoda - lze použít jako základ různé ikony ve formátu SVG z internetu, plno je jich volně dostupných, do nich se potom už jen dodá "obsah".

martinz
hodnocení

Výborně! Mockrát děkuji!

momo*
hodnocení

0x

Dobrý den. Používám Gimp i k tvorbě ikon. Jako ikona se dá použít jakýkoliv obrázek, foto apod. Jen je třeba jej zmenšit na 64x64 pix a uložit jako .ico M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]