Nejste přihlášen/a.
Prosím poraďte, už nevím co zkusit - koupila sem si nový pc s windows 7, a dyž tam zapíchnu kabel od netu, tak se zobrazí že není k dispozici, přitom na starým mě to normálně jelo a v IP mám nastaveno, že to má najít automaticky, když to dám ručně, tak nevím co tam zadat za adresu, ten počítač mě ukazuje jen jednu adresu ale ne masku podsítě a výchozí bránu. Co mám dělat? Co je tam špatně?
Na starém: Spusť Start - Spustit, napiš cmd a do okna, které se spustí, napiš příkaz ipconfig /all a dej Enter - vypíše se nastavení TCP/IP protokolu - buďto automatické (načtením konfigurace z DHCP) nebo ´ručně´ na konkrétní hodnoty.
Na novém totéž - a pokud nebude nastavení stejné, musíš nastavit protokol TCP/IP na novém - Start - Ovládací panely - Síťová připojení, tam vybereš to správné, ťukneš na ně pravým a zvolíš Vlastnosti, v tabulce Protokol TCP/IP - Vlastnosti.
Samozřejmě předpokládám, že jsou nainstalované ovladače síťovky a kabel je v pořádku.
doplněno 30.03.13 12:48:..."IP adresu používá jiný počítač"... - a je současně připojený i ten "starý"? - pokud ano, musí mít ten nový jinou...
..."když najedu do nastavení, tak je napsáno, že je aktivní, tak to nechápu ale v tom cmd je napsáno neaktivní"... - a koukáš na to správné síťové připojení? - v počítači jich může být víc.
Ještě mne napadlo - taky může být problém v tom, co zmínil Horak - v providerově kontrole na MAC (jestli je kmodemu připojenpřímopočítač a ne třeba router či switch) - pokud karta umožňuje nastavení MAC adresy, je potřeba ji přenastavit na stejnou, jakou má "starý" (a samozřejmě může být připojen pouze jeden z nich).
A taky mě to ukazuje na tom novým že nemám aktivovaný DHCP, ale když najedu do nastavení, tak je napsáno, že je aktivní, tak to nechápu ale v tom cmd je napsáno neaktivní.
někteří provideři požadují k připojení idedntifikaci tzv. MAC adresou. Musela by se opsat - viz kolega z ipconfig hlášky nového PC, potom připojit staré PC, vlést do uživ.rozhraní providera a tam to změnit. Nebo zavolat providerovi. Takhle to má třeba Netbox
doplněno 30.03.13 13:11:to by se mohlo týkat i v případě použití routeru s bezpečnostním nastavením - povolit připojení jen vyjmenovaným zařízením (MAC adresy). Takže je to za routerem?
U Windows XP mám v nabídce "Start " "Ovládací panely " složka " Připojení k síti a internetu " po otevření klikám na ikonu " Síťová připojení " a na ikony " LAN nebo vysokorychlostní internet " pravým myšítkem-tlačítkem na myši je nabídka -ZAKÁZAT-OPRAVIT-STAV-PŘEMOSTIT PŘIPOJENÍ-VLASTNOSTI-PŘEJMENOVAT-atd. Na kliknutí " STAV " jsou vidět odeslané a přijaté pakety (když jsou na nule, není připojení) Zkus " ZAKÁZAT " a následně " POVOLIT " připojení. Jestli Net nenaskočí, nejsou nainstalované ovladače z " INSTALAČNÍHO CD " počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.