Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde připojení k internetu

Od: radka57 odpovědí: 7 změna:

Prosím poraďte, už nevím co zkusit - koupila sem si nový pc s windows 7, a dyž tam zapíchnu kabel od netu, tak se zobrazí že není k dispozici, přitom na starým mě to normálně jelo a v IP mám nastaveno, že to má najít automaticky, když to dám ručně, tak nevím co tam zadat za adresu, ten počítač mě ukazuje jen jednu adresu ale ne masku podsítě a výchozí bránu. Co mám dělat? :( Co je tam špatně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Na starém: Spusť Start - Spustit, napiš cmd a do okna, které se spustí, napiš příkaz ipconfig /all a dej Enter - vypíše se nastavení TCP/IP protokolu - buďto automatické (načtením konfigurace z DHCP) nebo ´ručně´ na konkrétní hodnoty.
Na novém totéž - a pokud nebude nastavení stejné, musíš nastavit protokol TCP/IP na novém - Start - Ovládací panely - Síťová připojení, tam vybereš to správné, ťukneš na ně pravým a zvolíš Vlastnosti, v tabulce Protokol TCP/IP - Vlastnosti.

Samozřejmě předpokládám, že jsou nainstalované ovladače síťovky a kabel je v pořádku.

doplněno 30.03.13 12:48:

..."IP adresu používá jiný počítač"... - a je současně připojený i ten "starý"? - pokud ano, musí mít ten nový jinou...

..."když najedu do nastavení, tak je napsáno, že je aktivní, tak to nechápu ale v tom cmd je napsáno neaktivní"... - a koukáš na to správné síťové připojení? - v počítači jich může být víc.

Ještě mne napadlo - taky může být problém v tom, co zmínil Horak - v providerově kontrole na MAC (jestli je kmodemu připojenpřímopočítač a ne třeba router či switch) - pokud karta umožňuje nastavení MAC adresy, je potřeba ji přenastavit na stejnou, jakou má "starý" (a samozřejmě může být připojen pouze jeden z nich).

radka57
hodnocení

Mě to říká, že to nemůže připojit, že tu IP adresu používá jiný počítač!

radka57
hodnocení

A taky mě to ukazuje na tom novým že nemám aktivovaný DHCP, ale když najedu do nastavení, tak je napsáno, že je aktivní, tak to nechápu ale v tom cmd je napsáno neaktivní.

radka57
hodnocení

Už jsem změnila MAC adresu a jede internet na obou počítačích, díky :)

jirbar*

Taky máme prowidera co se chrání přes MAC. Ovšem když místo PC (s tou správnou MAC) zapojím ještě nenaklonovaný router, tak internet jde. Lépe řečeno, objeví se jedna stránka která mne upozorňuje ať se obrátím na prowidera, že jsem asi připojil neschválené zařízení.

horak*
hodnocení

0x

někteří provideři požadují k připojení idedntifikaci tzv. MAC adresou. Musela by se opsat - viz kolega z ipconfig hlášky nového PC, potom připojit staré PC, vlést do uživ.rozhraní providera a tam to změnit. Nebo zavolat providerovi. Takhle to má třeba Netbox

doplněno 30.03.13 13:11:

to by se mohlo týkat i v případě použití routeru s bezpečnostním nastavením - povolit připojení jen vyjmenovaným zařízením (MAC adresy). Takže je to za routerem?

olinlitomericko
hodnocení

0x

U Windows XP mám v nabídce "Start " "Ovládací panely " složka " Připojení k síti a internetu " po otevření klikám na ikonu " Síťová připojení " a na ikony " LAN nebo vysokorychlostní internet " pravým myšítkem-tlačítkem na myši je nabídka -ZAKÁZAT-OPRAVIT-STAV-PŘEMOSTIT PŘIPOJENÍ-VLASTNOSTI-PŘEJMENOVAT-atd. Na kliknutí " STAV " jsou vidět odeslané a přijaté pakety (když jsou na nule, není připojení) Zkus " ZAKÁZAT " a následně " POVOLIT " připojení. Jestli Net nenaskočí, nejsou nainstalované ovladače z " INSTALAČNÍHO CD " počítače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]