Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace externího disku

Od: daman odpovědí: 1 změna:

Nespoléhejte na dlouhou životnost externích disků!
Já jsem si zakoupila od A-data - který měl být odolný pádu, ponoření do vody atd - byl speciálně pro toto vyvinutý. Ovšem přestal funfgovat po necelých 2 letech,
přesto, že mi neupadl ani nic podobného. Naštěstí byl v záruce. Předpokládala jsem, že firma automaticky zálohuje data, ke kterým jsem se již nemohla dostat -
v rámci reklamace. Ale ouha - chtěli za to nemalou částku v řádu ticíců kč s tím, že za data neručí. Ovšem to není pravda - neboť podle občanského zákoníku ručí
jednak za vadný výrobek, tak i za poškození, které tím zákazníkovi vzniklo! Informovala jsem se ohledně toho u právníka.
Takže kdo řešíte podobnou věc, nedejte se! Ze zákona máte na bezplatnou zálohu dat v
době záruky nárok!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

0x

Obávám se, že v instrukcích k disku je vysloveně napsáno, že výrobce nenese zodpovědnost za ztrátu dat a upozorňuje na nutnost zálohování atd. OZ na toto myslí.

Pozn. Taxikář, který Vás za 500 Kč doveze pozdě na letiště nezaplatí nestihnutý odlet letadla na třeba Hawai. Baterie v notebooku má také jiné záruční podmínky než ntb i když v ultrabooku je neodnimatelnou součístí zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]