Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Už dlouho se mi celkem pomalu načítá Windows (Tedy až když se začnu přihlašovat, do té doby se načítá rychle)
Do doby, kdy to trvalo 4-5 minut jsem to ještě moc neřešila, ale teď to trvá i 8-10 minut, z čehož po zadání hesla mi to jenom "Vítejte" ukazuje asi 1-2 minuty a pak ještě alespoň minutu vidím prázdnou plochu... Než je použitelný, trvá to pak ještě dalších 5-6 minut. Defragmentuji celkem často, také používám CCleaner, zkusila jsem všechno možné co je na YouTube (povypínat procesy při startu počítače a podobně), ale nic nezabírá... Na disku mám zhruba 50% místa volného.
Mám Windows XP..
Amd Athlon x2 2.6GHz nebo tak nějak
4GB RAM
Ocením každou radu (obvzláště ty funkční :D)
Děkuji
Dobrý den, ta černá plocha se mi dělala taky po startu a mohl za to virus, byl to nějaký malware, zkuste to prohlednout nějakým programem na odtraněni malwaru (SpyBot, nebo třeba Eset Online Scanner)
Defragmentace nemá takový vliv a ´čistič´ používáš...
Zkus se ještě kouknout, jakou velikost mají soubory umístěné na Ploše (a v Dokumentech) - pokud tam máš nějaké fotky, videa a podobné ´žrouty´, přesuň je do nějaké složky na disku (mimo Plochu a Dokumenty) a na Plochu dej maximálně jejich zástupce.
Soubory v Dokumentech by vadit neměly. Já mám složku "vojta" velkou přes 36 GB, Dokumenty 2 GB, Obrázky 3,6 GB a Videa 5 GB a samotný OS startuje celkem svižně (nemluvím o spouštění dalších programů, to už chvíli trvá).
kromě aplikací při spuštění (tzn. složka Po spuštění) máte odstraněny i zbytečné věci z registru?
[HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionRun] a další (nerozepsuji, třeba máte)
resp. zkuste msconfig.exe a různé způsoby načítání.
No někdy pomůže si uložit svůj user profil někam bokem. Současný pod adminem smazat. Vytvořit nový profil a obsah tam vložit , ale POZOR na třeba Outlook datové soubory, ty je potřeba importovat ne kopírovat, atd.
tak pak bych to zkusil s tím profilem. Bezpečnější by bylo vytvořit nový uživ.účet s právem admin. Vyzkoušet načítání a postupně přetáhnout vše ze starého profilu sem. Jde to i jinak, ale záleží jestli nový profil najede lépe. A u kopírování (přesunu bych začal u Plochy) jestli tam něco není, třeba zástupce síťového disku, nebo zástupce čehokoliv co není.
zkusil bych všechny ikonky (kromě koše a Tento počíátač překopírovat někam mimo profil někan na C do dočasného umístění a potom restarnul.
Ale to jsou jen zástupci, až na Projekty, ale ty nemají ani 10MB a vytvořila jsem je teprve dnes
Tohle nevadí, nech to být.
Stáhni si HijackThis, spusť jako správce (administátor), klikni na "Do a system scan and save a logfile"a vytvořený log mi pošli na admin[zavináč]pctipy.net, pak ti odepíšu, co dál.
Žádné programy typu Driver Genius, TuneUp atd. neinstaluj, nejsou potřebné.
doplněno 29.03.13 13:42:Chci to přes "e-poštu"ze 2 důvodů:
1. Zdejší admin prý nemá rád dlouhé příspěvky se záhadným textem.
2. Týká se to jen tvého počítače, je zbytečné, aby to viděli všichni.
To vypadá dobře. Teď se vrať do hlavní nabídky -> "Open the Misc Tools section"-> "Generate StartupList Log"a "Open Uninstall Manager"-> "Save list...". Oba soubory mi ukaž.
doplněno 29.03.13 16:08:Odinstaluj starý VirtualBox a zkus vypnout i ten AMD Optimizer. Zpomalovat může také Daemon Tools, doporučuji vyměnit za Virtual CloneDrive.
Zdá se, že to nějak pomohlo, teď se to načítalo "jen" 3 minuty, děkuji mnohokrát.
Ale stejně si myslím, že je to pořád dost pomalé, ocenila bych, kdyby to šlo ještě nějak zrychlit.
Zkus ještě vypnout ten SpyBot.
doplněno 29.03.13 16:46:Tak Avast - nahradit třeba MSE, Avirou...
doplněno 29.03.13 17:53: Hádej proč jsem Avast smazal na všech mnou spravovaných počíčačích
Děkuji mnohokrát! To s tím Avastem opravdu zabralo, nemohla jsem věřit svým očím.. stopovala jsem to a načetlo se mi to za 50 vteřin.
Zdravím Vás , pokud by jste chtěla pomoci můžeme se zkontaktovat online přes nějaký komunikační program a napsal bych Vám pár postupů , či případně ve volném čase se na Váš pc napojil vzdáleně a sám tyto operace provedl. Není se čeho bát dělám to bežně. Nicméně lidem kteří tomu moc nerozumí doporučuji driver genius program na stažení aktuálních ovladaču na vše , tune-up (kompletní vyčištění pc) případně ještě další programy. Pokud je Váš windows již nainstalován delší dobu nedojde stejně k vetšímu zrychlení já osobně doporučuji instalovat minimálně co 1,5 roku u XP i méně.
Já s počítači dělám od roku '99, takže tomu za tu dobu už celkem rozumím (musela bych být zabedněná, kdyby ne), ale projednávat to chci jedině zde, jsem celkem opatrná, takže raději nikde jinde.
Programům jako Tune-Up nedůvěřuji.
Naposledy jsem systém přeinstalovávala 3.7.2012
Nevýhodu této komunikace je že je příliš pomalá. Rád bych se Vás tedy optal co používáte za antivirové programy případně jakou další ochranu máte naistalovanou? ( jde mi jen o to , že u něterých programu spuštěné rezidenční štíty neustále kontrolují veškeré procesy které se spouštějí a doba spuštění programu se nehorázně prodlužuje) Kolik procesů se Vám spustí po načtení windows a zda li nějaký vytěžuje stále procesor + pokud byste mi mohla vypsat první tři a kolik Vám berou paměti případně hodit screen. Dále by mne zajímalo kolik místa na disku Vám zabírá aktuálně složka Windows. Děkuji za odpověd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.