Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc se restartuje může za to základní deska?

Od: nuketown* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den.prosím vás potřebuji poradit.Sestavil jsem si pc,Zálkadní deska,Asus P8b75-V.Procesor,I5 3570K.Zdroj Thermaltake 750W.Hdd seagate 250gb.Chladič,Gelid Solutions tranquillo revize 2.Paměti,Corsair 4GB ddr 3,1333mhz.Grafická karta hd 4870 512mb.Pc jsem sestavil a pustil.Vše naběhlo a po stisknutí F2 jsem se dostal do Biosu,tam začal můj problem,textury v Biosu byli rozmazane a když jsem hnul myší tak jsem odkrýval pozadí.Nevěděl jsem co tam vše je tak jsem stiknul Esc a pak entr a nainstaloval Sistem,vše jelo,jen se po nějaké chvilce v Battlovy 3 hra začala sekat.Ten Bios byl pořad špatný.Pak jsem dostal novou grafickou kartu,Asus 295.Vše šlo hned líp,Bios v pohodě,mylsel jsem si že je vše ok,ale pak se mi pc restartovalo a jen jednou dlouze a třikrát kratce píplo a to se opakovalo pořád do kola.Už jsem nevěděl co dál,Vyndal jsem grafickou kartu a pc najelo do Biosu ale zas byl špatnej..tak jsem myslel že odešla grafika a chtěl jsem instalovat Sistem ale nepustilo mě to dal,pořad tam byla nějaká chyba.Vše sem tedy odmontoval a vyndal desku,odendal jsem ten větraček abych mohl vyndat pamět ram a dal jí do jineho slotu,pak vše vrátil a vložil grafickou kartu a pc najelo v pořadku vše jsem přeinstaloval a myslel že je vše ok,tak jsem dokoupil jeden větráček do pc a ještě nový usb,zapojil a najednou to samé..pc jen jednou dlouze a třikrát kratce.Vyndal jsem grafickou kartu a pc zas nejelo a vše fungovalo,jen ten Bios je hroznej,ale problém je že se mi pc první nechtělo vypnout,já ho vypnul a ono se za tři vteřiny samo zaplo.Odpojil jsem usb a pc šlo vypnout.Ted se mi po chvilce samo restartuje,chtěl jsem přeinstalovat System ale u prostřed instalace se mi zase restartovalo,dělato pořád neustale se restartuje,žadna chybová hláška jen se prostě vypne a hned zapne.Nevím co mám dělat je to vadná základní deska?,díky moc za rady a omlouvám se za pravopis:(.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

2x

1.) Oveř spolehlivost zdroje (zvládne vůbec takovou W zátěž)?

2.) Otestovat Ramky (jiný slot nebo jen použít 1 a pak 2)

3.) Bios nastavit do default hodnot (pokud nelze vyresetovat CMOS na desce jumper switch)

4.) otestovat grafiku v jiném PC

doplněno 28.03.13 00:26:

Díly jsou nové?

nuketown*
hodnocení

Dobrý den,moc díky za rady,Základní desku Ramky a chladič jsem koupil v Alze,ostatní mi zbylo ještě z minulého pc.Vše mi fungovalo.Grafickou kartu,gtx 295 jsem vyndal,zatím jí nemám kde otestovat,když jí tam vložím tak pc pípne jen jednou dlouze a třikrát kratce a to se opakuje.Myslél jsem že pojedu zatím na té v Procesoru.Zdroj má 750W a i5 3570k je podle všecho méně naročná na elektřinu.Dříve jsem měl stímto zdrojem,q6600 na 3200ghz + 4gb ramu a hd 4870 512 a vše jelo.. ještě jsem zapoměl říct že jsem vlastně dával noví Bios,jeden starší a pak raději i ten nejnověší.Dnes zkusím vyndat tu baterii na desce a přehodil na desce jumper switch,a dám vědět,díky.

nuketown*
hodnocení

Jo ještě k těm Pamětěm Ram,na desce je taková dioda u Pamětí Ram,nachviulku mi vždicky blikne červeně a pak se pc zapne.Ramky jsem zkusil přehazovat do ruzních slotu,dokonce jsem zkusíl i jinou značku.Nic se nezměnilo.

Ramk máš doufám ve stejně barevných slotech?

nuketown*
hodnocení

Mám jen jednou 4gb 1333 mhz.Dal jsem je do druhého černého slotu.

nuketown*
hodnocení

Tak jsem vyresetoval CMOS a vyndal na chvylku tu baterii v desce.Pc se pustilo ale ten Bios mám v nějakém asi moc malém rozlišení,myší odkrívam pozadí a vidím jen pulku Biosu.Zničím nemužu hnout.Hned jsem tedy začal instalovat Systém ale pc se mi zas vyplo,není to restart je to opravdu vypnutí na tři vteřiny pak se pc zas zapne..

hodnocení

0x

Máš tam grafickou technologii Virtu. Vsadím se, že jsi monitor zapojil do grafické karty. Musíš ho dát do DVI nebo D-Sub na základní desce-do integrované grafiky. A správně nainstalovat ovladače jak graf karty, tak i integrované grafiky.

O co jde? Když počítač pojede na malý graf výkon (net, kancelář, 2D aplikace), bude se využívat integrovaná grafika procesoru. Jakmile zapneš 3D hry, přepne se zobrazování na grafickou kartu.

nuketown*
hodnocení

Dobrý den,díky za radu,Grafickou kartu mám vyndanou,Monitor jsem zapojil do zakladní desky,naistaloval jsem nove ovladače hd 4000 a zkusil si zahrát Battlefield 3 a vše jelo,pak jsem hru vypnul a asi po necelé minutě se mi pc restartovalo.Ted když zapnu pc tak někdy ani nenajde do Windovs... a restaruje se.Někdy chvilku vidrží,zkusil jsem pustit film a asi 10 minut to vydrželo pak se restartoval.Díky moc za jaký koliv nápad.

kangaroo*
hodnocení

0x

Měříš i teploty? Resety teplotním limitem v BIOSu. S tím flashnutým BIOSem no nevim, když píšeš nestabilní BIOS :(

nuketown*
hodnocení

Teploty procesoru byly kolem 30 stupnu a zakladní deska 27 stupnu.

mourekk
hodnocení

0x

Bios do defaultního stavu stáhnout si z netu memtest, vypálit a pustit , nechat přes noc. Stáhnul bych hirensboot tam je testovacich programů hodně. Zkontrolovat harddisk např HDD sentinel , vidím 250GB to je už nějakej postarší múůžou tam být vadné sektory . A jinak na test jestli to chodí tak zkusit nějakou live distribuci Linnuxu , pouští se to z CD.A na pokusy bez grafické karty. Co je tam za Windowsy?

mourekk

Jo a flešnutím BIOSU budeš mít možná problém s reklamací , pokud to bude deskou.

nuketown*
hodnocení

Dobrý den,díky za radu,ale vůbec se nedostanu do Windows,nemám nainstalovaný systém,pc se mi pokáždé vypína když instaluji Systém.Vypně se vždycky na tři vteřiny a pak se samo zapne.

nuketown*
hodnocení

Jo ještě instaluji Win 7 ultimate.

doplněno 28.03.13 19:16:

Ještě mě napadlo mohlo by to být opravdu i tím zdrojem?,ale je divné že během hraní Battlefielda 3 mi to nespadlo,ale až po vymnutí a nekolika minut..

mourekk

Hirensboot a memtest jsou programy na CD který nepotřebují Windows.Stáhne se iso soubor , ten se vypálína CD z něj se nabootuje, spustí se rovnou test paměti a počká několik hodin. Bylo by dobrý abys požádal někoho o pomoc kdo má zkušenosti. Ještě jedna věc, předpokládám že máš legální windows . Ve staženinách bejvaj nesmysly.

nuketown*
hodnocení

Win 7 mám originál,ale ten se nedá nainstalovat pc se mi samo vypína,když jsem v polovině instalace.Paměti jsem vratil a vzal si jiné,problém stalé přetrvává.Nechce se mi věřit že bych měl smůlu na same špatné Paměti Ram.Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]