Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna tiskne jakoby ob řádek

Od: kikik* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den!

Mám tiskárnu CANON MP520. Začala mi tisknout texty jakoby "ob řádek". Zkoušela jsem hloubkové čištění, otírala hadříkem, ale nepomáhá nic. Jsem naprostý laik, potřebuji radu velmi podrobnou. Moc předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

pokud nepomohlo ani hloubkové čištění, zkuste cartridge (trysky) postavit na chvíli do teplé vody a čištění opakujte. pokud se ani tak nic nezmění, bude to chtít pravděpodobně novou cartridge.

doplněno 27.03.13 23:40:

to horak: jaký mají velké okraje, náhled před tiskem nebo název tiskárny vliv na chybu tiskové hlavy? *sok*

doplněno 28.03.13 00:03: jako posledni bych zkusil vycistit kontakty ktere spojuji cartridge s tiskarnou. predpokladam, ze stejne problemy to dela i pri kopirovani,
obavam se ale, ze nejlepsim resenim bude jit do obchodu a za cenu obou novych cartridgi poridit tiskarnu novou (nejlepe se shodnymi naplnemi, at je nevyhodite). bohuzel dnesni tiskarny jsou spotrebni zbozi a vzhledem k cene se ve vetsine pripadu nevyplati ani nechavat si je opravovat.
kikik*
hodnocení

Moc děkuji za radu. Na tuto cartridge už jsem několikrát tiskla a bylo to v pořádku. Počítač mi hlásí, že je cartridge plná, zkusím tedy cartridge vyjmout a postavím ji do teplé vody. Ještě se zeptám, ty trysky to jsou ty plíšky?

doplněno 27.03.13 23:57:

Zkusila jsem vyměnit cartridge za zcela novou, ale tiskárna tiskne stále ob řádek. Tou cartridgí to tedy nebylo :(

Do vody je potřeba ponořit tiskovou hlavu.To je ta část do které se vsazují jednotlivé barvičky.MP 520 se dobře čistí.Pokud nepomůže voda, tak ještě je možné použít líh.

horak*
hodnocení

0x

podívat se na 1.nastavení stránky při tisku (A4 atd), 2.nejsou-li velké okraje. 3.podívat se na náhled před tiskem. 4.Podívat se před tiskem na název tiskárny v okénku tisk na :tiskárnu. Apropo, je to inkoustovka (laserovka) nebo jehlička?

doplněno 27.03.13 23:32:

jj koukím Canon už tio vidím

kikik*
hodnocení

Děkuji, na vše jsem se podívala, okraje velké nejsou, náhled vidím také bez vynechaných řádků, název tiskárny je také v pořádku, nastavení stránky je také A4, nic se mi nezdá podezřelé. Jje to inkoustová tiskárna.

horak*

dívám se že většina rad zde jde po cartridžích. To tedy tiskne ob řádek, tzn. že řádek vynechává? Že ho projede naprázdno? Nebo dělá 2 násobné řádkování (to jsem myslel já)?

hodnocení

0x

Doporučuji tiskárnu Canon MP280. Mám ji doma a obrovskou výhodou je to, že triskové hlavy jsou přímo na cartrigích. Takže pokud se ucpe jednoduše koupím za pár stovek novou náplň, a nic víc neřeším. Na mé bývalé tiskárně se trysky ucpaly a jedinou možností jak to řešit byl servis. Výdrž náplní je taky skvělá. (mimochodem je zbytečné do této tiskárny kupovat levnější kopie barev. Počítal jsem to, a ve výsledku vyjdou ty levnější dráže, jelikož vytisknou při stejných ml barvy méně papírů.)

doplněno 28.03.13 07:17:

Až tahle tiskárna doslouží přejdu pravděpodobně na laser tiskárnu.

vlku:

Mohu jen nesouhlasit, tisk s tiskárnou co má trysky součástí cartridge je dost drahý, cartridge mají poloviční nebo až třetinový obsah inkoustu než ty co trysky nemají a jsou relativně dražší o ty trysky (cartridge s tryskami mají kolem 5ml / barva a ty bez trysek 12-15ml / barva) Alternativní náplně jsou pro kompletní osazení tiskárny s kartrdgemi bez trysek za cca 200Kč.

Laser je sice dobrá volba, ale pokud chceš kvalitní fotografický tisk tak inkoustovky jsou bezkonkurenční a inkoustovky Canon s dělenými inkousty mají bezkonkurenční DPI (9600x2400)

Já zase nesouhlasím s obsahem barvy v cartridge s tryskami. Originální náplně mají 15ml barvy.

hodnocení

0x
Máte možnost si od někoho půjčit notebook, nebo tiskárnu vzít k jinýmu počítači? Tím až se dalo vyzkoušet, jestli je problém v pc nebo v tiskárně. Pak to řešit dál

stačí vyzkoušet, jestli je stejný problém i u kopírování, tahle tiskárna je "All in one". Pokud bude, je to jasné

kikik*
hodnocení

Dobrý večer!

Včera jsem vyměnila cartridge za zcela novou, tiskárna tiskla stále ob řádek (1.řádek dobrý, 2.řádek jen horní půlka písmen,3.řádek jen dolní půlka písmen, 4.řádek dobrý). Nyní jsem zkusila vytisknout to samé co včera, tisk lepší, v tabulce chyběly jen ohraničení, při další kopii již vše v pořádku. Tak nevím, co se od včera změnilo, asi se to nějak vyčistilo, ale nikdo s tím nic nedělal. Nechápu! Každopádně všem moc děkuji za velmi cenné rady. Příště až budu mít zase problém, moc ráda zde sdělím. Děkuji a přeji pěkný večer!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]