Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z casopisu do .txt

Od: panseskenerem odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, máme časopis a potřebovali bychom ze starých čísel dát na web některé články. Už je nemáme v el. podobě, musíme tedy skenovat. Ale co pak? Jak ze skenu stránky mohu udělat el. text?

Je nějaký dobrý free software pro češtinu? Něco jsem zkoušel, ale to se hodí jen na anglický texty, tedy bez diakritiky.

Díky!

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

A váš skener neumí OCR?

panseskenerem
hodnocení

Canon CanoScan Lide 25 - on to asi umí, ale já to nějak nezvládám :( Proto se ptám. Výsledky jsem neměl nic moc:(

horak*
hodnocení

2x

i obyčejný skener za 2.500 umí PDF/A - zde nastavení v obrázku pro Cano Scan LiDE 700F

Z casopisu do .txt
panseskenerem
hodnocení

Mám obyčejnější model, ale OCR by mít měl! Hurá:)

skenery.heureka.cz/...

kangaroo*
hodnocení

2x

na www.stahuj.cz nebo www.slunecnice.cz určitě jsou i free/trial OCR programy a to snad bude na účel stačit.

Jinak ABBYY FineReader je profi placený SW, ale na uloz.to se dá stáhnou :)

horak*

snad ještě potřeba upřesnit jak "tlustý" časopis se bude skenovat. Jde o horší scan u hřbetu. Levný scaner, levné OCR = problém a opačně. A ještě - u podkladů s obrázky a množstvím sloupečků textu levné OCR problematicky rozlišuje formátovaný text a rozhodí celou stránku třeba jen tím, že nahrazuje snímaný text "podobným" fontem. PDF/A to nedělá, i když nějaký text nemusí rozlišit (popisek v obrázku apod. , ale stránka je v původním vzhledu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Články přece nepotřebuješ editovat. Můžeš je tam dát jako obrázky.

panseskenerem
hodnocení

Nene, náš redakční systém je dělaný na soubory textové...

praivo*
hodnocení

0x
Pokud jsi ochoten to napřed převést do PDF a pak opravovat (občasné chyby a formátování), rozpoznávání textu obsahuje PDF-XChange Viewer.
Ale podívej se, jestli obslužný program skeneru neobsahuje režim skenování textu, třeba HP to umí.

zabu
hodnocení

0x

Já dostal ke scaneru SW ABBY FineReader, ale nevím, jestli je Free, nikdy jsem po tom nepátral. Podle mě, asi nejlepší OCR SW.

panseskenerem
hodnocení

Lze pred nakupem zdarma vyzkouset:

abbyy.cz/...

panseskenerem
hodnocení

Mám notebook s Win 7 a tam nejde nainstalovat nic z toho CD ke scanneru Canon Lide25 :(

Je šance to rozjet? Dříve v XP to nějak šlo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]