Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vím,že je tu kopec dotazů tohoto typu, ale nikde jšem nenašel to, co hledám.
potřeboval bych poradit ohledně nějakého "studijního" materiálu(pokud mi pošlete odkaz na nějakou knihu, nebo třeba zdroják nějakého programu v c#, budu moc rád . ) už jsem se naučil základy programování (ať už OOP, nebo strukturovaného programování), ale nevím, co dál. Moc mě nadchlo programování 3d her, ale nevím absolutně vůbec nic o tom jak 3d funguje, poraďte mi prosím nějaký vhodný engine (podpoprující c#) nebo něco, co by mi pomohlo v tvorbě.
děkuju
:D, jj než takovou hru vytvořiš tak to musiš hoooodně a hoooodně takovych navodu pročist, a bez zkušenosti to nepujde.
Ale co ti mužu doporučit editor modu do valve her ValveHammerEditor.
btw.: hadam že ti je max 20, tim nechci nějak naražet na tvuj věk, ale jen, že takovych lidi jako jsi ty je spousta , a později uvidiš, že větši zabava je dělani nějakych užitečnych aplikaci než hry.
tady bych jeden odkaz měl.
když si myslíš, že na programování her ti stačí základní znalosti, tak ti přeji mnoho zdaru.
noo nesouhlasil bych do zacatku staci se orientovat v tom, jak programovaci jazyky funguji, umet napr v php postavit nejaky projekt, a stahnout si Unity
Jsem toho zarnym prikladem
nikde jsem netvrdil, ze to je za 2 vecery hotove a to ze nikdo nebude hned zacinat multiplayerem je snad jasne :D
Jen rikam, ze v Unity udelat par triggeru a naprogramovat kolize objektu s playerem apod neni zadna veda, pridat animace, zvuky (akorat to sezere mnoho casu)..., a pro koho ano, koupi si za 300$ wysiwyg asset pro vizualni programovani a nemusi umet lautr nic, jen mit programatorsky mozek.
Ani nevis jak, a mas tropical level a la Far cry, ve kterem muzes behat a interagovat s cimkoli, co si naprogramoval = napr hned 3D adventura typu Miasmata, ktera je mimochodem dost hnusna (pokud mas plnou verzi unity, tak s veskerymi vizualnimi vymozenostmi modernich her, nicmene shadery nechapu)
Jsou ruzne free nebo placene assety, kterymi si v klidu vypomuzes, tzn engine strileni+umrti, zakladni postavy + animace apod.
Tak je "hra"a hra Taky existujou návody, jak ve flashi, html5 nebo pro android nebo nějaký mobilní bůhvíco splácát "hru"za dva večery, i když to člověk nikdy v životě neviděl.
Schválně jsem teď taky koukal na nějakou literaturu, přijde mi to všechno takový velmi.. útlý :D Obvykle do tří set stran (stejně jako ta Figurkova), nejpodrobnější knížka něco přes 500, tak nevím no Mi přijde, že třeba takový podrobnější přehled a vysvětlení časování, eventů, synchronizace a (ne)nutnosti zasílání dat v multiplayeru by bylo na pár pořádnějších bichlí.
Aspoň se teda podělím o dvě zajímavosti, na které jsem narazil:
oficiální tutoria/... (+ někde tam je odkaz na masivní komunitní fórum)
kompletní zdroják/..., které mi na prvních pár pohledů připomněly ještě jednu skutečnost, že by se hodilo, aby někdo v týmu byl programátorem a zároveň i fyzikem, strojařem, matematikem, teoretikem algoritmů..
Však já v podstatě nejsem v zásadním rozporu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.