Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3D hry v c#

Od: nex odpovědí: 12 změna:

Ahoj, vím,že je tu kopec dotazů tohoto typu, ale nikde jšem nenašel to, co hledám.

potřeboval bych poradit ohledně nějakého "studijního" materiálu(pokud mi pošlete odkaz na nějakou knihu, nebo třeba zdroják nějakého programu v c#, budu moc rád :). ) už jsem se naučil základy programování (ať už OOP, nebo strukturovaného programování), ale nevím, co dál. Moc mě nadchlo programování 3d her, ale nevím absolutně vůbec nic o tom jak 3d funguje, poraďte mi prosím nějaký vhodný engine (podpoprující c#) nebo něco, co by mi pomohlo v tvorbě.

děkuju

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

doporucuju Unity, zucastnovat se prednasek Game developpers session apod, pokud zadnou hru nebudete prodavat postaci vam normalni free verze

dzordz*

+1 pro Unity

hodnocení

0x

Mohl bys zkusit Source engine. Sice to nemá s C# nic společného, ale možná by jsi se na tom naučil nějaké základy. Seženeš ho na Steamu, když si koupíš nějakou hru běžící na tomto enginu. Občas to bývá ve slevě i do 2€. (nebo možná ani žádné hry nepotřebuješ, ale to si nejsem jistý)

nex
Děkuju za supr nápad, stáhnul jsem a docela dobrý, ale opravdu potřebuju do toho splácat c# :)

jokec
hodnocení

0x

:D, jj než takovou hru vytvořiš tak to musiš hoooodně a hoooodně takovych navodu pročist, a bez zkušenosti to nepujde.

Ale co ti mužu doporučit editor modu do valve her ValveHammerEditor.

jokec

btw.: hadam že ti je max 20, tim nechci nějak naražet na tvuj věk, ale jen, že takovych lidi jako jsi ty je spousta :), a později uvidiš, že větši zabava je dělani nějakych užitečnych aplikaci než hry.

nex
Ahoj, asi tě to překvapí, ale moc dobře vím, že 3D hry jsou asi to nejtěžší vůbec, a děkuju, je mi jen 14 a zkouším se najít v něčem, co by mě bavilo :)
nex
Děkuju, chtěl bych se naučit alespoň základy, myslím, že zdroják je to nej z čeho se učit(PS: ale ještě jsem to nečetl, tak zatím nevím :)

figurek*
hodnocení

0x

tady bych jeden odkaz měl.

knihy.cpress.cz/...

když si myslíš, že na programování her ti stačí základní znalosti, tak ti přeji mnoho zdaru. *smich*

joudic*

noo nesouhlasil bych :) do zacatku staci se orientovat v tom, jak programovaci jazyky funguji, umet napr v php postavit nejaky projekt, a stahnout si Unity :) Jsem toho zarnym prikladem :)

doplněno 28.03.13 21:40:

nikde jsem netvrdil, ze to je za 2 vecery hotove :) a to ze nikdo nebude hned zacinat multiplayerem je snad jasne :D
Jen rikam, ze v Unity udelat par triggeru a naprogramovat kolize objektu s playerem apod neni zadna veda, pridat animace, zvuky (akorat to sezere mnoho casu)..., a pro koho ano, koupi si za 300$ wysiwyg asset pro vizualni programovani a nemusi umet lautr nic, jen mit programatorsky mozek.
Ani nevis jak, a mas tropical level a la Far cry, ve kterem muzes behat a interagovat s cimkoli, co si naprogramoval = napr hned 3D adventura typu Miasmata, ktera je mimochodem dost hnusna (pokud mas plnou verzi unity, tak s veskerymi vizualnimi vymozenostmi modernich her, nicmene shadery nechapu)
Jsou ruzne free nebo placene assety, kterymi si v klidu vypomuzes, tzn engine strileni+umrti, zakladni postavy + animace apod.

dzordz*

Tak je "hra"a hra :) Taky existujou návody, jak ve flashi, html5 nebo pro android nebo nějaký mobilní bůhvíco splácát "hru"za dva večery, i když to člověk nikdy v životě neviděl.

Schválně jsem teď taky koukal na nějakou literaturu, přijde mi to všechno takový velmi.. útlý :D Obvykle do tří set stran (stejně jako ta Figurkova), nejpodrobnější knížka něco přes 500, tak nevím no :) Mi přijde, že třeba takový podrobnější přehled a vysvětlení časování, eventů, synchronizace a (ne)nutnosti zasílání dat v multiplayeru by bylo na pár pořádnějších bichlí.

Aspoň se teda podělím o dvě zajímavosti, na které jsem narazil:

oficiální tutoria/... (+ někde tam je odkaz na masivní komunitní fórum)

kompletní zdroják/..., které mi na prvních pár pohledů připomněly ještě jednu skutečnost, že by se hodilo, aby někdo v týmu byl programátorem a zároveň i fyzikem, strojařem, matematikem, teoretikem algoritmů.. :)

doplněno 28.03.13 22:34:

Však já v podstatě nejsem v zásadním rozporu :)

nex
Děkuji, ale tuhle knihu už doma mám, a mám ji přečtenou, děkuji i za všechny další odpovědi, zkusím si probrat co tu pár lidií psalo(unity...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]