Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nej grafiku u táhne 350W fortron zdroj?

Od: jaromir83* odpovědí: 10 změna:

zbytek kompu je

MoBo Asrock g41c - gs

CPU Intel Core2 Duo E4600@2,4GHz

4GB RAM

popř. jaká spotřeba zbyde na GK vzhledem k zbytku kompu? předem dík za tip

teď tam mám GK NVidia GTS 450 a mám v plánu něco silnějšího tam dát

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

p4v3l*
hodnocení

0x

Na tohle nejde jednoznačně odpovědět, všeobecně zdroje značky Fortron a celá skvadra FSP group patří mezi zdroje nižší kvality, alespoň, co se na internetu dočteš, avšak dle mého názoru je kritika trochu přehnaná.
Nevypsal jsi zbylé komponenty, takže těžko odhadovat, ale už takhle bych řekl, že těch 350W je na dnešní dobu celkem málo, poohlídl bych se alespoň po 450W.

jaromir83*
hodnocení

zbylé komponenty? 2xHDD, 1xDVD ROM, bedýnky a volant mají vlastní napájení

hodnocení

0x

Nevím jak jsou na tom se "žravostí" poslední modely grafických karet... ale pro příklad uvedu, co mám já.

Dokud jsem měl v PC jednu starou dobrou Nvidii GTX 260, stačil na ni 550W zdroj. V okamžiku, kdy jsem přidal druhou a zapojil je do SLI, musel jsem vyměnit zdroj za 700W typ.

joudic*
hodnocení

0x

no musim vas zklamat... a novy zdroj pro silnou grafiku musi mit 12+ vetev a levnejsi nez 2tis. nebude... Co do wattaze, vas poslu tady, kde si to spocitejte, jaky zdroj je potreba pro vas PC + nejakou rezervu extreme.outervision.com/...

jaromir83*
hodnocení

co

ASUS GT630-1GD5?

je výrazně lepší než ta GK co tam mám teď? než ta NVidia GTS 450?

doplněno 27.03.13 20:28:

tak GT630 je prý jenom prejmenovana GT440, coz je samozrejme slabsi nez GTS450.

doplněno 28.03.13 21:22:

co GTX650? zdroj by ji pry urcite utahl (zere totiz dokonce min nez GTS 450)

GeForce GTS 450 má benč 1,526

GeForce GTX 650 má benč 1,819
to by mohlo pár FPS hodit

má ještě některá z těchto karet videocardbenchmark.net/...

sronatlenou spotřebu jako ta moje GeForce GTS 450?

doplněno 29.03.13 09:37:

prý Radeon HD7770

a
GeForce GTX650Ti.

sedí to?

martin1234*
hodnocení

0x

Proč novou grafiku? Když už i ta současná je bržděna starým dvoujádrem?

jaromir83*
hodnocení

skoro nejde sehnat sc775 čtyřjádro CPU na tu moji MoBo od Vietnamců.

GK je levnější přechodný upgrade než komplet nové PC, dá mi pár FPS ne?

je prosím jakekoliv 4jádrové sc775 CPU lepší než ten co mám teď? než CPU Intel Core2 Duo E4600@2,4GHz.

dík

martin1234*

Třeba nějakej silnější core2quad.

martin1234*

Tak pár fps ti to určitě dá. Ale jsou i hry náročné spíš na procesor, třeba GTA 4, arma, všechny assassins creed atd...A tam ti to nedá nic. Je to tvoje věc, ale vyhazovat 3000 pro nějakých možná 5 fps je podle mě blbost. Nemá spíš větší smysl přetaktovat tu současnou grafiku, a k tomu i procesor i ram? A máš to zadarmo a pár fps ti to hodí taky. Tohle oživování PC se prostě nevyplatí. Časem to poznáš sám. Být tebou tak bych toto pc prodal a postavil něco nového. Klidně na AMD at je to levnější.

martin1234*

Ale k nějakému smysluplnému taktování potřebuješ zase výkonější zdroj. Jak říkám, tohle oživování se nevyplácí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]