Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký je optimální výkon grafické karty (vyjádřený v bodech) v 3D Marku 06? Kolik je málo a kolik je naopak postačující pro dnešní hry? Předem děkuji za odpověd.
Taky záleží na kartě Ale měj na paměti že 3DMark je hrám hodně vzdálen a výkon karty se v něm měří jen pro představu, tj. karta 1 může mít třeba vyšší skore v 3D Marku než karta 2 ale přesto kupř. Crysis (nebo jakákoliv jiná hra - ilustrační příklad) pojede lépe na kartě 2. Je to velice relativní a není dobré se spoléhat jenom na tyto syntetické testy.
Ano, hlavně proto že test karty neni všechno a záleží i na CPU, RAM a dalších drobnostech...
acemcintosh*
jj, pravda, zapomněl jsem dodat, že zvláště poslední verze 3DMarku se zaměřují výhradně na grafickou kartu (což je dost podstatné), ne na skutečný herní výkon sestavy. Doby 3D Marku 2001 a starších jsou už dávno pryč...
Postačující pro dnešní hry je 6000. Třeba takovou 8600 GTS seženeš kolem 3000,-. Pokud ale musíš mít všechno na plno v 1600x1200, tak se připrav na částku klidně 3x, 4x vyšší. Ale jak už psali ostatní, rozhodující není 3dmark, ale výkon v konkrétní hře.
Pěkné srovnání výkonů grafik a propcesorů bývá často v časopisu CHIP.
mcgasto2
Já nevim, v 3d Marku 2006 mám 12955 bodů a vše jede good!
acemcintosh*
Taky že komp co dá takový výsledek je dělo -> já můžu být rád za 4000 bodů v 3D Marku 01...
dawe1199
A co máš za compa? Já mám 6500 bodů s touhle sestavou: Athlon dual core 6400+ (2 x 3,21GHz), 4GB operačky na 800MHz (2 x 2GB v dualu), Asus EN8800GTS 512MB, 500GB disk SATA II s 32MB cache... Výkon v 3D marku 06 nic moc, ale hry jedou na max. a ještě je tam hodně velká rezerva (už sem pařil Crysis a TDU zároveň na max. a ani škubanec)
V současnosti neexistuje grafická karta, která by umožňovala plyvulý chod hry Crysis s maximálním nastavením detaulů. A tuplen ne na grafice, která má tak nízké skóre v 3D Marku.
dawe1199
Zkus si zahrát Crysis jen na 1024x768 a oni FPS polezou nahoru.. Já osobně mám ve volné krajině stálých 35FPS, v boji kde je hodně objektů kolem 25-ti, v boji uvnitř budov 50 a všechny mise na letadlové lodi 10 - 17FPS (to je jediná výjimka) Jinak pod DX9 ve WinXP vše na HIGH + natural mod 2.0 Možná sem měl málo bodů protože sem netestoval kompletní test...nevim. Stejně na 3D MARK nevěřím!
Víš, to co tu popisueš ale rozhodně není hraní hry na max. Pár ukázek výkonů grafik je zde: ddworld.cz/...
acemcintosh*
Tak to není vůbec pravda, záleží také na rozlišení, tak pokud máš na mysli nějaký extrem HD Gaming tak to zrovna ne, aale pokud si zvolíš rozumné rozlišení, půjde ti to na Very High detaily plynule i na grafikách typu GeForce 8800 GT. Podobně jako Dawe si taky myslím, že skóré získané v 3D Marku je pouze hrubě orientační, nehledě na to že výrobci onoho testovacího nástroje mohou libovolné karty záměrně zvýhodňovat (právě proto aby si je lidi koupili). Ale řeknu něco, co někoho možná překvapí: Důležitý je výkon v praxi - ve hrách - 3D Mark nikdo nehraje!
To jistě ano. Dovolil bych si tvrdit, že standardem je dnes 1280 x 1024. Co se týká 3D Marku, souhlasím s tím, že je to syntetický test který může nebo nemusí zvýhodňovat některého z výrobců grafických karet tak, jak je možné i u her. Myslím, že diskuzi můžeme ukončit. Každý něchť si hraje na tom na čem chce či může a na co mu výkon jeho stroje stačí.
mcgasto2
Čus lidi tak jsem povíšil v 3D Marku 2006 mám 13421 bodů no není to krása
mcgasto2
Jo a jinak mám Intel Core Duo E8200 2,66GHz - Nvidia GeForce 8800 Ultra - Asus P5N-T Deluxe - 2x-2GB DDRII 800MHz
mcgasto2
Jo a výsledek je bez jakého-koliv! taktování! nesnáším takt...jo a jak už se tu někdo zmínil o Crysis tak má pravdu nikdy vám nepojede v Direct 10 Vista Ultimate na Very High
dawe1199
Tobě možná ano 4GB paměti pod Vistama je ideální na Crysis, máš i ultra rychlou grafiku a procesor. Ale nechci se hádat, Visty totiž nemám
Ano, standard je 1280 x 1024, u mě také. Pouze Crysis mám na nižší a nevadí to, na 17-ti palcovým CRT monitoru to vypadá úplně stejně 3D mark je k ničemu, rozhodně by se nikomu asi nevyplatilo pořizovat si grafickou kartu podle tohoto testu. Uzavíráme!
mcgasto2
Tak jsem neodolal a udelal jsem ze zvedavosti takt CPU v 3d Marku 2006 paráda teplota se drzela na krasnych 40 stupnu no a vísledek viz ...
mcgasto2
18.03.08 22:55
Zde
mcgasto2
nefunguje vkladani obrasků
dawe1199
Na jaký takt ti běží ultra? Moje 8800GTS 512MB - jádro: 670MHz, shadery: 1700MHz, paměti: 2000MHz a nad 7000bodů v 3D marku 06 se nedostanu... Problémem bude asi CPU, dvoujádrovej 6400+ black edition bez taktu (2 x 3,21GHz) to asi malinko nezvládá.. Ale myslím, že by měl...
mcgasto2
8800 Ultra-Rychlost grafickeho čipu 660MHz -DDR3- Rychlost pameti 2300MHz- velikost grafické paměti 768MB, po taktu jsem mel v 3D Marku 2006 === 15621=== bodů
mcgasto2
Jeste jedna zkouska fota
smazi
ja mam víc :D a můj HW je starý železo, ale photoshop na práci mi to zvládne :D ..fakt nesnáším vychloubání s bodama v 3d marku
acemcintosh*
šak jo, holt když se někdo nemůže chlubit ničím jiným, tak aspoň ten 3D Mark...
Týýýý jooo to mě nenapadlo, že se to dá ve Photoshopu předělat no vidíte aspon v něčem jsou ty vaše skříně užitečné, koukám že tu neměl někdo co dělatchápu vás...závist no jo no. Tím debatu končím vy tupci!
acemcintosh*
jj, závidíme ti to jak celý dny sedíš u kompu a máš co dělat (narozdíl od nás) - to my bohužel nezažijeme - nedostatky si musíme vynahrazovat sportem a společenskými aktivitami - ach jo, co z nás jednou bude Myslím, že masáž ega zakomplexovaného a zazobaného puberťáčka nepotřebuje dodatečný komentář
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.