Nejste přihlášen/a.
mám zapojený prvni disk přes sata druhý má stejnou připojku..kamarad mi donesl druhy hdd tak sem ho napojil,nastartoval pc mrknu a normalě se zobrazil...pak sem ale restartoval pc a druhy hdd nemužu najit..poradte
Zkontrolujte konektory, zda dobře sedí. SATA konektory, hlavně datové někdy zlobí. Také můžete zkontrolovat, zda je disk vidět v BIOSu, či správci disků.
doplněno 26.03.13 18:13:Nejprve zkuste reset desky - na chilku odpojte PC od sítě a na chvilku vyndejte baterku. Pak bych tedy zkusil připojit disky jednotlivě do stejného SATA portu na desce - tj. nejprve jeden nastartovat, zkontrolovat jeho přítomnost v BIOSu, poté druhý. Pokud bude Váš fungovat a druhý ne, pak je nejspíše vadný.
no pravě sem se divala neni nikde vidět(sata kabel i napájecí sem kupoval nové a zkoušel sem i s tim zahybat přepojit a nic) a ještě když restartuju pc se zapojenyma oběma hdd tak zustane černa obrazovka aniž by se dlo stihnout najet do biosu
ták sem to odzkoušel a ten druhý disk při zapínátí se ukaže jen černa obrazovka a blikajci pomlčka napsani jakkdyž a nic nejde
No a podívat se do Biosu na konfigiuraci IDE/SATA/PATA případně RAID?
doplněno 26.03.13 19:13:to, že ten druhý nejede je nejspíše proto, že není systémový - boot apod. Taky může být dynamický
já se právě v tomto nějak nevyznám jestli mi poradite nak podrobně třeba c v biosu a co udělat pro to aby to běželo jak má budu rád
tak sem nechal připojené oba hadry a při načitani mi tu zustalo seklé na MSI tak kde se mužu dostat na bios a bylo to tam strašně dlouho nakonec se to teda načetlo a stejnak nikde nic...samotný druhý nejede(myslite že by stačilo na něj přeinstalovat win aby jel jako ten první a pak by šli oba? )
pokud to zatuhne v této fázi, tzn. hledá se nejspíše disk, tak k Biosu se dostat dá klávesami dle typu Biosu - viz
nebo je to vidět ve spodním řádku "HIT KEY TO ENTER BIOS>, ale spíš si myslím, že ten kolegův disk je dynamický, pokud ho měl třeba taky jako druhý ve svým komplu. Takový disk by se měl odpojit v pův. PC nebo převést na klasický (v pův.PC), nesystémový (předpokládám, že se jedná o disk z daty)..
přešktlo to část věty, od výrazu DEL.Původně "HIT KEY-šipka-DEL-šipka", ale jinak všta platí
je to disky z daty a byl používaný jako základní(měl jen jeden) no ted se mi načetli zase oba dva tak ja fakt nevim odstranim vše s toho druheho a to už by mohl jet ne?
ták ted už to vypadá nadějně,po naformátování druhého disku proběhl restart normálně a ukaže se druhy disk i v počitači tak snad vyřešeno
Jen opatrně. Disk co občas nejede je problém. Zálohovat zálohovat zálohovat. Ještě teď když je jen naformátovaný, tak na to hodit test.
no on tam byl systém sem ho zkoušel nechat napojenej prvně samotnej a nak se to nechtělo pustit nechal sem to dlouho a pak se začlo něco dít a byla tam tušim obnova systemu nebo co a že problem nejde vyřešit,na to se pc sam vypnul tak sem ho znova zapnul a už to naběhlo normal,pote sem pc vypl napojil oba hadry druhý naformatoval a pak restartoval komp
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.