Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám notebook TOSHIBA s předinstalovaným systémem Windows 7 Home Premium 64bit OEM. Na disku je recovery oddíl.
Problém je ten, že potřebuji zprovoznit starší tiskárnu, na kterou neexistují ovladače pro 64bit WIN.
Chci tedy provést čistou instalaci systému na Windows 7 Home Premium 32bit. Instalační DVD jsem si obstaral.
Moje otázka zní - je tohle možné, s použitím stejného klíče produktu? Názory se často rozcházejí. Jde mi hlavně o to, jestli půjdou WIN 32bit aktivovat s klíčem produktu původně na 64bit systém.
Díky za případné rady.
Vzhledem k častému tisku nějaké přepínání systému moc nepřipadá v úvahu, není to můj notebook, dělám to známému. Paměti má 4GB, pokud o toho 0,5GB přijde, nebude to žádná pohroma, notebook má především na kancelářskou práci.
Ovladače v režimu kompatibility jsou hloupost, 64bit WIN vyžaduje 64bit ovladače. Na tuto tiskárnu nejsou ovladače pro 64bit nikde k nalezení, pravděpodobně ani nikdy nebyly vydány. Jedná se o Konica Minolta 1600F.
Přeinstalace systému se mi jevila jako nejjednodušší cesta, ale teď když není možná (to už by místo dalších WIN bylo lepší koupit rovnou novou tiskárnu) nevím jak to vyřešit.
Na nějakém fóru jsem ještě našel možnost nahrát do tiskárny firmware z jiné tiskárny, hardwarově shodné, od jiného výrobce, který poskytuje i ovladače pro 64bit, tak ještě prozkoumám tuhle možnost.
Pokud by se ale někomu náhodou podařilo narazit na ovladače pro 64bit přímo pro tuto tiskárnu, byl bych úplně nejradši
být to moje, tak legalitu WIN doma zas tak neřeším, ale je to do "firmy", tam bych nerad tahal cracknuté verze OS
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.