Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV?

Od: misa504* odpovědí: 49 změna:

Dobrý den. Nainstaloval jsem si tedy doporučovaný program serviio 1.2.1 ( nastavil jsem tam češtinu ) na přehrávání videa z Internetu. Dále mi již funguje Samsung AllShare, Wifi bez závad. Na TV již jsem si přes Wifi prohlížel
svoje domácí videa a fotky z PC. V knihovně na Konzole serviio jsem přidal zdroje online - video, ale neumím to dále nastavit tak, aby se mi to video z Internetu přehrálo na TV. Adresu tohoto videa jsem zkopíroval z Internetu. Prosím co bych měl
dělat dále. Děkuji.

49 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horak*
hodnocení

1x

Taky jsem si to nainstaloval a vše funguje až na ten online kontext. Je potřeba na různé streamy mít také plugin, který se stahuje ze stránek a pracuje s ním viz zde :

serviio.org/...

doplněno 26.03.13 10:57:

online content

misa5044
hodnocení

...jak se prosím postuje při stahování?

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV?
horak*

nevím, jestli se jedná o stejnou záležitost. Já navazuji na nedokončený pokus o online obsah přes Serviio. Neelze jen tak zkopírovat link třeba z YouTube. Přehrávání je vázáno na browser a plugin. Zkuste třeba odkaz viz obrázek nebo kopírovat od tud :

forum.serviio.org/...

doplněno 26.03.13 23:03:

obrazek

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #2
misa504*
hodnocení

Mám Mozilla Firefox. Jak zjistím, jaký potřebuji přidat plugin? Anglicky vůbec neumím. Prosím pište mi v češtině co nejvíce, musel jsem zjišťovat LINK = česky "odkaz ". Potřebuji obyčejný postup, jak mám ten odkaz napsat, když nejde zkopírova. Jak jej mám upravovat? Je na to nějaký obecný návod? Je mi 60 roků a speciální postupy spíše neznám, potřebuji "polopatismus ". Děkuji.

doplněno 27.03.13 09:39:

tyhle obrázky já nemám a nevím co pro mne znamenají.

doplněno 27.03.13 09:43:

... když je odkaz na video např.: televize-js.cz/...

Tak jak se musí upravit pro zadání do serviio? Děkuji.

misa504*
hodnocení

Tak jsem objevil : torrent v tabulce. Mám video stahovat přes " přidat torrent z Webu " nebo přes " stahování "? Nainstaloval jsem si uTorrent, jak mi doporučili na netu pro serviio. Mám to vymazat nebo jak se to použije do serviio? Doporučují stáhnout

Mini-recenze K-lite Mega Codec Pack

Je to třeba k získání videí z Internetu?

Děkuji.

horak*

mocto nechápu s tím utorrentem. Pokud je soubor s koncovkou .torrent ve stahovacím adresáři, tak po jeho stažení a kliknutí na něj se spustí (většinou) utorrent a po odkliknutí to pojede.

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #3
horak*

Nestačí jen zkopírovat odkaz z webu. Ty streamy jsou součástí stránky a jsou na ní vázány (reklama, regionální omezení aj.). Serviio má na násleujících stránkách existující pluginy, které umožňují přehrát specifické streamy, we.odkazy a RSS kanály

forum.serviio.org/...

Kdzž naleznete vhodný, tak potom se provede, stažení pluginu do adresáře Plugin Serviio a nakopírování odkazu do Online Resources konzoly. Ale také to dost často nefunguje, neboť odkazy již neplatí. Tzn. na Váš konkrétní odkaz by se musel najít vhodný plugin, ten upravit pro tu TV a vložit odkaz do konzoli. Zkusím se na to podívat, ale nevím kolik času s jakým výsledkem do toho investuji. Moje TV má podporu z YouTube, Vimea přímo ze Smart aplikací Samsungu.Ještě obrázek hak vypadá info o pluginu AnOriant.groovy a jeho odkazu

doplněno 27.03.13 14:50:

Tak určitý pokrok jsem zaznamenal. Ty pluginy trochu projíždí zdroj.kod stránky s videem a vytvoří tak skript pro vytěžení vlastních odkazů na videa. Konkrétně ta vaše TV obsahuje sekci :

MALÉ SVATOŇOVICE _ 17. Bluegrassová dílna Jindry Hylmara a Petra Brandejse

18. 10. 2012

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #4
misa504*
hodnocení

Jsem opět zde a mám dotaz, jak jste získal toto ( viz dole ) z původního zkopírovaného odkazu: Pak jsem usoudil, že potom je třeba hledat v těch řádcích :: data/files/číslo :: a to potom napsat ve tvaru : televize-js.cz/...

Video se mi nahrálo v serviio, dal jsem převést do .avi

Tak jsem jej zkusil na TV UE 32D 5500 přes Wifi přehrát. Na TV se mi na Allshare ukázalo, dal jsem OK a po chvilce se mi ukázalo na TV obrazovce, "NEPODPOROVANÝ VIDEOKODEK ", tak jsem se chtěl zeptat co to znamená a jak to mám dále obecně řešit.

Moje videa jdou na TV z PC přehrát normálně přes Wifi, fotky také bez problémů.

Také bych měl dotaz, zda existuje nějaký způsob, abych se stále nemusel při vypnutí PC nebo TV vždy zase přihlašovat při zapnutí TV na TV heslem. Jinak vás obdivuji, jakou máte trpělivost mi to vysvětlovat a hlavně prakticky. Žil jsem naivně v tom, že si stáhnu z internetu odkaz a vložím jej do serviio a bude hotovo, ale koukám není tomu zdaleka tak.

Píšete ...Serviio má na násleujících stránkách existující pluginy, které umožňují přehrát specifické streamy, we.odkazy a RSS kanály.

To mi nic neříká...HLAVNĚ : přehrát specifické streamy, we.odkazy a RSS kanály.

Ale myslím, že už jsem blízko cíle a to díky vám, tak kdybyste náhodou měl zase někdy čas, tak bych prosil o další postupy.

Děkuji.

18. 10. 2012

misa504*
hodnocení

Tak jsem zjistil že moje televize přehraje videoklip ( natočil jsem ho přes fotoaparát ) : mjpeg + zvukový kodek pcm_u8.

Ale nepřehraje stáhnuté video z Internetu ( které zde používáme k vysvětlení ) s videokodekem : msmpeg4v2 + zvukový kpdek mp3.

Tak nevím jak do toho videa, které nelze přehrát - přidat ten správný kodek. Jak se zjišťuje, co tam má být - co tam přidat? Děkuji.

111®

překonvertovat třeba portableappz.blogspot.cz/...

misa504*
hodnocení

... překonvertovat... na té stránce je spousta programů...takže mi to nic neříká. Potřeboval bych konkrétní postup co a jak a kam. A také něco česky, psal jsem, že neumím anglicky. Děkuji i tak za snahu, ale se mnou to takhle obecně nepůjde, protože tomu moc nerozumím.

horak*

nejprve k TV Svatoňovice a kodeku. Zkuste v záložce Serviia konzoly zvané Status změnit volbu Profile na jinou. Ale není potřeba nic stahovat a konvertovat. Stačí ten odkaz vložit v konzoli do Library - Online zdrojů (resources) - volba Live Stream, zkusit Check Stream a odzkoušet v konzole Status předvolby a rozjede se to (snad). Na tom dalším budu pracovat.

misa504*
hodnocení

Mám to včeštině,ale snad jsem to pochopil. V knihovně jsem dal zdroje online, pak přidat. Typ zdroje jsem změnil na Web, URL zdroje jsem dal televize-js.cz/... typ media jsem dal videa, pak OK přidat. URL náhledu a jméno - jsem nic nevyplnil. Pak jsem dal na konzole Resetovat a výsledek posílám v příloze.
Nyní nechápu ten váš konec : volba Live Stream, zkusit Check Stream a odzkoušet v konzole Status předvolby a rozjede se to (snad).
Nevím co a jak mám kam dát a udělat pak, prosím o polopatický postup,nejraději česky,děkuji.
doplněno 28.03.13 21:04:

Koukám na váš orig. obrázek, že STATUS je česky stav, tak jsem to udělal špatně, jdu to opravit. Jak to děláte, že máte obrázky velké a čitelné?

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #5
misa504*
hodnocení

Volba profile na jinou : jestli je to IP adresa, tak dávám TV Samsung.

misa504*
hodnocení

Typ zdroje má dát RSS nebo Web?

horak*

Live Stream - prostě ten třetí, neví jak to tam bude česky - živý proud?

misa504*
hodnocení

dal jsem tedy Live Stream - ten třetí řádek, což je televize.

misa504*
hodnocení

Pak už to nevím co píšete : volba Live Stream, zkusit Check Stream a odzkoušet v konzole Status předvolby a rozjede se to (snad).

To bych potřeboval blíže popis co a jak kam, děkuji.

misa504*
hodnocení

zkusit Check Stream ...NEVÍM JAK TO MÁM ZKUSIT. Co to znamená?

horak*

takže k této otázce. Jak přehrávat :

lze přehrávat :

1.soubory, které mám v PC v záložkách, tím že je dám do Knihovny - Sdílené záložky. Aby je bylo možno přehrát na TV, tak v záložce Status volím profil. V něm jsou údaje pro způsob přehrávání, případně Transkodování. Transkodování musím ale povolit v záložce Delivery (3 záložka v konzole).

2.soubory on-line (z webu) : Live Stream - datový proud (třeba ta televize). Tam je potřeba se dostat k vlastnímu videu, nestačí stránka, ta má v sobě víc videí. Viz vyseparovaný odkaz jako vzor : televize-js.cz/... Pokud takto určím soubor, tak pokud mám správný profil viz bod 1, tak přehraju. Existují pliginy k různým stránkám (třeba YouTube), které povytahují z určité stránky odkaza na videa a nakopírují si je sami do složky, která se mi rozbalí na obrazovce TV. Kdybych to chtěl udělat u toho TV Svatoňovice taky, tak by odkaz v on-line zdrojích byl název stránky, kterou jste mi poslal a v adresáři c:Program FilesServiioplugins byl soubor svatonovice.groovy obsahující všechny videa na stránce.

Pokud nějaký soubor nejde přehrát ani po odzkoušení různých profilů, potom je ho třeba konvertovat. Někdy stačí zkusit změnit koncovku např. z MP4 na MOV. Ke konverzi je spousta Free konvertorů, tak potřeba zkoušet.

misa504*
28.03.13 21:19
hodnocení

misa504*
hodnocení

lokace souborů - bude asi špatně
misa504*
28.03.13 21:24
hodnocení

horak*

nasázím sem obrázky,pokud mi to délka komentářů dovolí, tak moment začnu to tvořit

doplněno 28.03.13 21:35:

cca 7 obr

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #6
misa504*
hodnocení

to bude asi nejlepší, děkuji za trpělivost!

misa504*
hodnocení

Taky bych vám posílal mezi obrázky, ale ty moje jsou malinké, vaše krásné, jak to děláte prosím?

misa504*
hodnocení

Nechápu, jak můžete mít se mnou takovou trpělivost!

horak*
28.03.13 21:37

obr 2

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #7
misa504*
hodnocení

Co pro vás je totiž jednoduché a asi spíše nechápete, že to někdo nechápe, tak to pro mě je složité, i když budete asi jiný, protože jinak byste mi už dávno nic nepsal a řekl si, že jsem nechápající...

horak*
28.03.13 21:37

obr 3

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #8
horak*
28.03.13 21:38

obr 4

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #9
misa504*
hodnocení

na obr 4 vpravo URL, tak já to nemám aktivní v serviio. Ale dal jsem add vlevo dole

misa504*
hodnocení

Tak nyní to má stejně, jako vy.

misa504*
hodnocení

Je to tak, měl jsem IP Allshare, dávám IP TV Samsung.

horak*
28.03.13 21:39

obr 5

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #10
misa504*
hodnocení

obr 5 mám stejně.

horak*
28.03.13 21:39

obr 6

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #11
horak*
28.03.13 21:40

obr 7

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #12
horak*
28.03.13 21:41

obr 8

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #13
horak*

obr 9 KONEC

doplněno 28.03.13 21:47:

jo a k tomu chápání nechápání, je mi 59, tak to ledasco vysvětluje ne?*frajer*

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #14
misa504*
hodnocení

asi to už chápu. Jak se to dělá, to posílání obrázku, že to je tak krásně vidět?

misa504*
hodnocení

obr 6 - to nevím jak to myslíte.

misa504*
hodnocení

Na obr.6 dám online, a pak se to bjeví na TV?

misa504*
hodnocení

a ještě : jak získám toto: televize-js.cz/...

18. 10. 2012

misa504*
hodnocení

jdu zkusit, zda se to video objeví na TV.

misa504*
hodnocení

nenašel jsem to video ve sdílených složkách na PC. Jdu na TV kouknout.

Jak přehrát video z netu přes Wifi na TV? #15
misa504*
hodnocení

Myslel jsem si to, když to není zde ve sdílených složkách, tak to nemůže být vidět ani na TV.

Musím ještě si to video do těchto složek přidat, ale nevím jak.

misa504*
hodnocení

Jak se získá z televize-js.cz/...

18. 10. 2012

111®
hodnocení

0x

to jsem také zvědav...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]