Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uvést do provozu router

Od: jarm® odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer. Zkusím to s vámi, pokud mi poradíte dát dohromady.

Při vysávání podlahy jsem zřejmě zavadila o prodlužku a asi došlo k přebliku. Omlouvám se za amatérské dotazy a amatérské pojmenování různých pojmů. Přestalo mi fungovat spojení s internetem - žádné připojení i internetu. Všechno jsem zkontrolovala a v hlášce bylo, že není zapojen adapter, ovšem vše zapojeno bylo.

Mám - promiňte IT - internetový talíř (nějakého novějšího typu), na stole krabičku LAN? a z něj mám udělaný router (antenka vzadu). Odpojila jsem káblík a zapojila přímo do nooteboku a internet funguje. Jen tak předpokládám, že ten router nebo LAN se možná dostal do továrního nastavení. Otevřela jsem prohlížeč a napsala 192.168.1.1 a dala enter, Objevil se dotaz o login a heslo. Dala jsem admin, admin - ovšem nebylo správné. Já si to nenastavovala, tak nevím.

Moje LAN adresa v místě, kde tento počítač mám je 192.168.2.1, když toto dám, tak mi to píše, že vypršel čas spojení. Už jsem z toho úplný pako. Ptám se prosím - když píšu do adresního řádku ty čísla - mám mít to tak, aby mi fungoval internet, to znamená - káblík přímo v počítači nebo mít káblík v té krabičce? - a nefunguje internet

Vím, že se asi smějete jak to vysvětluju, ale mějte trochu úcty k mému věku a mé "znalosti". (to jsem jen tímto zlehčila situaci)

doplněno 23.03.13 21:22:

Ten Lan - router je IEEE 802, 11 A/G Access point

Jak uvést do provozu router

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

"Přeblik" = vypnutí - zapnutí? - a čeho, jen té krabičky LAN s anténkou?
1. vypni počítač i krabičku LAN, káblík zapni tak, jak byl
2. zapni krabičku LAN, počkej několik minut a teprve pak počítač - vše by mělo fungovat - pokud ne, opět přepoj káblík do notesu a dej vědět)

doplněno 24.03.13 14:08:

Není třeba se omlouvat... ;)

No jo - některé ´nahodilé´ závady jsou zapeklité.

:-D

hodnocení

Omlouvám se, ale včera jsem se už nepřipojila ani mimo router. Před obědem jsem volala správce sítě, který mi na dálku net nahodil, byla jsem připojena, router však nefungoval a tím pádem ani rodiče dole nebyli funkční.

Správce sítě mi přijel zkontrolovat router - prostě tu krabičku.

A...měla jsem vypnutý jeden jediný čudl. F12, kde se zapíná moje combo - router. Já jsem až potom uvědomila, že jsem klávesnici vysávala jemným kartáčem, ale až to bylo "opraveno"

To jsem tedy, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]