Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program na automatické mazání starých souborů

Od: mrtommy* odpovědí: 2 změna:
Dneska jsem zprovoznil diskové pole o velikosti 40 TB pro zálohování dat klientů,organizaci sám nezvládám.Neznáte program,kterej by automaticky smazal data starší {dané datum} .Neznáte nějaký program,který by to zvládál?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukyn1811*
hodnocení

0x
Protože jsem nenašel utilitu, která by splňovala přesně tvůj záměr(všechny mažou soubory staré X dnů), tak jsem ti"ušil"skript na míru. Má tři parametry: Cesta ke složce Den Měsíc. Takže když ho uložíš třeba jako Cistic.vbs a budeš chtít smazat všechny soubory starší než 3. 1. ve složce c:emp, tak zadáš"cistic.vbs c:emp 3 1".
Option explicit
Dim fso
Dim argumenty
Set argumenty = Wscript.Arguments
If argumenty.Count < 3 Then
Wscript.Echo"Musíš zadat argumenty: Název_Skriptu.vbs Složka Den Měsíc"
Wscript.Quit
End If
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
SmazSoubory fso.GetFolder(argumenty(0))
Sub SmazSoubory(slozka)
Dim soubor
Dim datum
If slozka.Files.Count = 0 Then
Wscript.Echo"Není co mazat - složka je prázdná"
Wscript.Quit
End If
datum = DateValue(argumenty(1) +"."+ argumenty(2) +"."+ CStr(Year(Now)) +"00:00:00")
For Each soubor In slozka.Files
If DateDiff("d", datum, soubor.DateLastModified) < 0 Then
fso.DeleteFile soubor, True
End If
Next
Wscript.Echo"Soubory byly smazány"
End Sub
PS: Na vlastní riziko *smich*
lukyn1811*
Koukám, že mi to tam místo závorek hodilo mrkající smajlíky! Tam samozřejmě mělo být )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]