Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy se stahováním fontů

Od: poili odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

Mám problém se stahováním fontů na počítač Windows XP. Vždy když nějaký stáhnu, a chci jej přetáhnout do ovládacích panelů, tak se mi zobrazí toto upozornění: Písmo nelze nainstalovat. Soubor blabla je buď neplatný nebo je poškozen. Zkoušela jsem stahovat různá písma, přes různé stránky i přes různé prohlížeče a nic. Předtím mi šly písma stahovat bez problémů, ale teď najednou z ničeho nic ne...

Podotýkám, že se soubor vždy stáhne pod takovou tou ikonkou, která je na obrázku.

Poradíte mi prosím, jak to mám spravit?

Děkuji

Problémy se stahováním fontů

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

walli75
hodnocení

0x

Zdravím,

napadá mě jedna věc a to sice v jakém formátu (koncovka souboru) to stahujete.

Fonty jsou totiž zabalené ve formátu: ,ttf . Poté si ho stáhnete z webu, uložíte do libovolného adresáře, otevřete a v okně ve v horní části tlačítko Hotovo (takto je to v systému Windows XP, sedmičky ho mají nahrazené tlačítkem Instalovat a poté je font vidět v aplikacích typu Word apod.

Problémy se stahováním fontů #2

walli75
hodnocení

0x

PS. Toto je pokračování předešlé odpovědi jelikož se obrázek vložil a rovnou se odpověď odeslala.

Obrázek ukazuje, jak by měla vypadat ikona fontu v systému XP.Je jich víc podle druhu fontu.A ještě se chci zeptat na to jakou koncovku měl ten soubor který jste Vy stahovala,Walli.

poili
hodnocení

Koncovka je zip

walli75

Jelikož se jedná o archiv ve formátu ZIP tak je nutné extrahovat soubory v něm uložené.Archiv je ,,balík" který obsahuje další soubory v sobě.Vy jste asi neprovedla extrakci jednotlivých fontů (nevím jestli je jich víc nebo to byl komprimovaný jen 1 soubor) v již zmíněném formátu TTF a proto Vám font(y) nejdou nainstalovat.Systém XP umí extrahovat ZIPy v základu bez dodatečného SW.Zkrátka se musíte dopracovat k souboru TTF,Walli.

poilii
hodnocení

Ach..už vím kde je chyba. Nějaký exot mi odinstaloval z počátače WinRAR... Bože :D to se mi ulevilo. Děkuju za odpověď

walli75

Podle mě ale není pro práci se ZIPy WinRAR potřeba jelikož ZIPy otevírají XPéčka v Průzkumníkovi Windows bez potřeby externího archivátoru.Pokud se ale jedná o archivy s koncovkami např.:RAR,TAR,7z,JAR,adt. tak zde je již nutné instalovat např.: již zmíněný WinRAR ale bez problému s těmito archivy fungují souboroví manažeři typu Total Commander a jiné (ale je potřeba použít ten archivátor jen se mi zdá práce s TC pohodlnější než ve standardním průzkumníkovi systému (u mě Windows 7)už jen díky kl.zkratkám k obvyklým akcím se soubory).Snad jsem trochu pomohla,Walli.

praivo*

Shareware WinRAR je pro běžného uživatele zbytečnost, bohatě stačí open-source 7-Zip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]