Nejste přihlášen/a.
jak moc muže byt zaprašeni noteboot za 2 roky?
Za odpověd moc dekuji.
Moc... Záleží samozřejmě na prostředí, v němž je používán.
Určitě doporučuju vyčistit - zablokovat ventilátor (např. párátkem, ale pozor na jeho zalomení) a vysavačem ´projet´ všechny mřížky chlazení na povrchu notesu. Už jen toto chlazení počítače zlepší.
Další variantou, lepší - ale složitější, je notes rozebrat a důkladně vyčistit všechny chladící kanály, chladiče a ventilátorky uvnitř.
Přijde na to, v jakém prostředí je používán. Já mám služební Lenovo a vzhledem k tomu, že se živím jako servisák, tak jej používám ve velmi prašném prostředí truhlářských dílen. Ale nějak se z toho nekácím, prostě když je už zahnojený nad únosnou míru, tak jej prostě a jednoduše vyfoukám ofukovací pistolí, která se běžně používá v každé truhlárně. Stejně jsem zacházel i s HP, který jsem měl asi sedm let před Lenovem. Ostatně - i profíci je čistí vyfoukáním, akorát na to používají vzduch ve spreji, který stojí snad přes stovku - a to se vyplatí .
Vzduch z kompresoru je grátis, jen to chce trochu šikovnosti a nepoužívat k této akci třeba tlak 10bar.
Promon, souhlasím!
Také mám "pracovní" NB, dělám stavařinu, občas mi nejde zmáčknout klávesa tak musím NB "vysypat", asi měsíčně preventivně profukuji kompresorem, interní DVD mechaniku raději nepoužívám, pravděpodobně by fungovala spíše jako soustruh...
Tak mě by se líbil, mám jen obavu, že bude ,,malinko´´ dražší, než mé Lenovo, což by šéf asi nevydýchal.
Za slušný úspěch své diplomacie považují příslib toho, že mi koupí ,,telefon od bagristů´´
to je pro mě jako dělané, nějaké dotykové stylovky by moc dlouho neobstály
Nooo, ten vypadá, že by něco mohl vydržet, nejen podle vzhledu, ale i "značka" něco napoví
Já pořád funguju s N6230i, mnohokrát byla vykoupaná v kýblech s různými maltami, lepidly, penetracemi - už ten telefon byl i málem spláchnut do WC. Ale díky okamžitému vyndání baterky a následné "resuscitaci" v lihové lázni je pořád funkční a spolehlivý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.