Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Karta sdhc chce formát

Od: dafboj* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Prostě mi najednou hlasi fotak hlasku karta neni naformatovana, chcete ji naformatovat? Je to 32 GB SDHC SanDisk karta. Jiz jsem prolezl co jsem mohl s googlem a zadna rada mi nepomaha, ani ten samy pripad, ktery tu uz byl podan( poradte.cz/... ). Mam na karte dulezite fotky, proto nechci formatovat, ale dostat je ven! Budu vdecny za pripadnou pomoc. Jo a kdyz kartu pripojim pres ctecku sd karet do pc, ukazuje mi to ze ma kapacitu jen 32MB. Je pro sdhc karty potreba specialni ctecka karet na sdhc karty?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x
Co dělá TestDisk?
doplněno 08.07.13 17:09:

Asi poškozený souborový systém... Myslím, že to přes TestDisk opravit jde, ale nepamatuji si, jak. Nejlépe uděláš, když se zaptáš na föru CG Security (anglicky snad umíš).

doplněno 08.07.13 18:45:

A není to náhodou SDXC?

dafboj*

Mon Jul 8 15:43:28 2013
Command line: TestDisk
TestDisk 6.13, Data Recovery Utility, November 2011
Christophe GRENIER
cgsecurity.org/...
Compiler: GCC 4.3, Cygwin 1007.7
Compilation date: 2011-11-15T08:36:54
Disk /dev/sdc - 32 MB / 30 MiB - CHS 3 255 63, sector size=512 - Myson SD/MMC/MS Reader, FW:1.00
Partition table type (auto): Intel
Disk /dev/sdc - 32 MB / 30 MiB - Myson SD/MMC/MS Reader
Partition table type: Intel
Analyse Disk /dev/sdc - 32 MB / 30 MiB - CHS 3 255 63
Current partition structure:
Partition sector doesnt have the endmark 0xAA55
Ask the user for vista mode
Allow partial last cylinder : No
search_vista_part: 0
search_part()
Disk /dev/sdc - 32 MB / 30 MiB - CHS 3 255 63
Results
interface_write()
No partition found or selected for recovery
search_part()
Disk /dev/sdc - 32 MB / 30 MiB - CHS 3 255 63
file_pread(5,1,buffer,64259(3/254/63)) lseek err Invalid argument
file_pread(5,1,buffer,64260(4/0/1)) lseek err Invalid argument
Results
interface_write()
No partition found or selected for recovery

Nevím jestli nemám koupit čtečtu na SDHC karty, když mi to ukazuje že to má 32MB, misto 32GB.

ben®

Dobrý den, zdá se, že ta Vaše čtečka skutečně nerozpozná velkokapacitní kartu. Asi bych zkusil s tou kartou zajít do nějaké prodejny s PC technikou a požádat je o zkoušku načtení karty (pokud Vy nemáte možnost vyzkoušení v jiném PC). Nebo zkusit kopírovací centrum. Zdravím!

dafboj*

Asi to budu muset vyzkouset, ale zobrazuje se to tak i ve fotaku. Kdyz ji strcim napr. do ntb se slotem pro SD karty, tak se ani nezobrazi. Ale dekuji za radu.

dafboj*
dafboj*

aaron.cz/... doplněno 08.07.13 19:12:

nejak mi blbne odesilani odpovedi, tak se omlouvam za ten spam:D...dekuji za tip na to forum!

frkotou*
hodnocení

0x

Zkuste ještě program recuva.

praivo*

S poškozeným souborovým systémem je Recuva bezmocná.

frkotou*

No jo to jsem si neuvědomil, ale jednou to šlo a taky na kartě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]