Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi normy

Od: liki12® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat zakopil jsem si tuto anténu czc.cz/... nejsou nějaké normy abych se nedostal do maléru.Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wifi
hodnocení

0x
Nesmis prekrocit vykon 100mW EIRP.
Jestli to pocitam spravne, tak 100mW = 20dBm, odecist 15dBi, vyjde 5dBm, coz je cca. 3mW vystupniho vykonu zesilovace (ve Wi-Fi routeru). *nevi*
mowla*

Omezený GL je výkon vyzářený - takže je velmi vhodné počítat i s útlumem kabelu mezi ´wifi zesilovačem´ a anténou (+ konektory, bleskojistka... ;) ).

Liki - tady máš rámcový kalkulátor, když dosadíš správné hodnoty, pak úplně dole ti to spočítá vyzářený výkon - a ten nesmí být vyšší, než 20 dB. Takže podle něj musíš upravit výkon vysílaný routerem.

doplněno 21.03.13 22:53:

Mně přijdou hodnoty 360° horizontálně a 9° vertikálně jako pro prutovku poměrně normální...

:-D

wifi

Souhlasim s tou moznosti zvetsit vystupni vykon kvuli dalsim ztratam na konektorech a kabelu. Nechtel jsem to ve sve puvodni odpovedi komplikovat.

Budu se muset podrobneji podivat, jak presne z toho "prutu" dostanou 15dBi v tak malem vyzarovacim uhlu *sok* (ze by to byla sterbinova antena?)

jirbar*

To má všepásmovku. Myslím že to je ten tazatel co chce běhat s notebookem v rádiusu 500 metrů a být připojen na Wifi. Pochopitelně bez jakékoliv externí antény.

mowla*

A jo - kruci, neuvědomil jsem si totožnost tazatele... *smich*

No jo - tohle mu nebude fungovat - a nejen z důvodu chybějící externí antény na notesu (tabletu, telefonu...).

wifi

"Vsepasmovka" nema s problemem dane anteny co delat. "Problemem" je ten - podle me - minimalni vyzarovaci uhel.

Jestli s tim chce uzivatel behat 500m kolem baraku, tak by si mel byt vice nez jisty, ze jeho barak je obklopen rovinou v kazdem smeru, jinak kvuli malemu vyzarovacimu uhlu nebude stejne chytat nic.

Dum muze "sedet" i na naklonene rovine o velikosti 1x1km, ale pak take musi naklonit antenu, aby byla kolmo na tu rovinu *smich*

jirbar*

No myslel jsem všesměrová, ale snad jsme si rozuměli

wifi
Omezený GL

Jestli se nemylim, ze zadna GL (Generalni licence) uz neni. Ted se tomu snad rika "Vseobecne opravneni" *nevi*
wifi
hodnoty ... pro prutovku poměrně normální..

Ja si pod pojmem "prut" predstavim dipol a ten si i 9° muze nechat jen zdat. Na druhou stranu tento "prut" je dlouhy 1,5 metru, takze to rozhodne dipol nebude. V nejlepsim pripade to budou nejake zfazovane anteny. Jak jsem psal, musim se podivat, jestli Google neco najde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]