Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřebuji na fotkách zesvětlit tmavé popředí,respektive tmavé osoby.Při normálním postupu zesvětlování popředí se pochopitelně také dále zesvětluje i pozadí,což v tomto případě je nežádoucí.Podotýkám,že potřebuji radu,abych věděl jak na takové ůpravy příště.Poraďte,jak na to,ale ne žádný složitý postup prosím.Mám na ůpravy fotek - GIMP 2.6.11,dále PAINT NET 3.5.10 a FASTSTONE IMAGE VIEWER 4.7.Díky.
Přeji hezký den.
Většina grafických programů má možnost použít tzv. křivky. V základním nastavení je to křivka závislosti vstupních (zobrazených úrovní jasu jak jednotlivých barev, tak celkového jasu) na potřebné výstupní úrovni. Ale lepší bude obrázek. To je ten nejjednodušší způsob. Lze použít i tzv. úrovně (zkusit autolevel) u ACDSee tzv. Light Equalizer (9-ti pásmový korektor světelné úrovně) atd. PhotoShop jde ještě dál (Světla a stíny), HDR atd.
doplněno 21.03.13 19:03:obrázek
doplněno 21.03.13 19:04:původní
Zdravím,
děkuji za odpověď.Již jsem to vyřešil.Použil jsem program FASTSTONE IMAGE VIEWER - stíny,světla,gamma a ještě jsem to doladil Gimpem - křivky,úrovně.Zajímavá kombinace,ale výsledek je dobrý.
Přeji hezký den.
Jde na to krásně použít zoner, ale není zadarmo ... dobrá zpráva že je plně funkční na 30 dnů ... návod jak se to dá udělat je tady a obecně v principu platí pro všechny editory ... jen si najít ty správné funkce : digineff.cz/... a video pro lepši pochopení je dole
Zdravím,
děkuji vám za odpověď a za názornou ukázku a videopostup.Rozhodně to vyzkouším.Pro začátek se mi to jeví jako dost složité,ale to se chce zřejmě do tohoto postupu,jak se říká dostat.Hlavně když se to používá častěji.Já používám na úpravu fotek FastStone Image Viewer,Gimp 2.6.11 a Paint Net.
Já jsem to udělal tak, že jsem vybral osoby v popředí a hrál si s výběrem pomocí křivek a úrovní (Gimp). Ale s citem, ať to nevypadá blbě.
Zdravím,
jak jste myslel - vybrat osoby v popředí? Tuto úpravu fotky jsem zatím ještě nedělal a proto se ptám,jak mám "vybrat"osoby v popředí k jejich samotné úpravě (zesvětlení) - jakou funkcí v Gimpu? A jak potom po úpravě vrátit fotku do normálu? Děkuji.
Přeji hezký den.
No je tam více nástrojů pro výběr ať už ruční, inteligentní nůžky, Bézierova křivka, maska... Ono každý chce pracovat aby to "nebylo moc složité" ale program, který má jedno kouzelné tlačítko se kterým jde dělat vše, neexistuje. Je potřeba si s tím pohrát.
doplněno 21.03.13 16:05:Zkrátka vybrat objekt (kolem něj je potom obrys "chodící mravenci"), se kterým chceme pracovat a na něm aplikovat úpravy. Upravenou fotku uložit jak do nativního formátu XCF., tak potom i jako konečnou zpracovanou verzi-kopii. Budou tři soubory-původní fotka před úpravou, xcf. fotka, se kterou se dá pracovat jako původně(vrstvy apod) a nakonec finální fotka po úpravě.
A co použít rychlou masku podle třetí částí tohoto návodu, jen výběr pak místo přebarvení zesvětlit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.