Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-fi - nastavení dvou sítí za sebou

Od: rossi46* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak nastavit dvě wi-fi sítě za sebou. Za anténou mám zapojený první router a z něj přes wi-fi posílám signál sousedovi. Z Lanu prvního routru mám do Wanu druhého routru kabelem přitažený signál pro druhý routr. Z něj si vysílám wi-fi pro svůj dům v přízemí. Bohužel se mi ale neustále zřejmě sítě hádají, protože jsou neustále krátké výpadky signálu. Druhý routr jsem nastavil tak, že jsem do nastavení Wanu zadal adresu z Lanu prvního routru a do Lanu druhého routru jsem zadal jinou řadu. Přesto mi ty wifiny dělají porblémy v tom sekání.

Poraďte co s tím. Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

ad-hoc režim či wlan bridge

rossi46*
hodnocení

Tomu nerozumím.

doplněno 19.03.13 19:12:

Chci mít v patře jednu síť, přes kterou se připojí soused a druhou s jiným názvem v přízemí pro sebe,

kangaroo*

WLAN bridge jsem kdysi používal pro prodloužení domací wifi sítě pod stejným SSID. Oba routery by se pak měli chovat jakoby 1 a budou mít větší dosah a silnější signál. Ale na fórech se doporučují routery stejné značky..

rossi46*
hodnocení

Já bych ale chtěl dvě sítě se samostatnými názvy? Poradíte co dělat s tím konfliktem obou sítí?

doplněno 19.03.13 21:10:

Oba routery jsou značky TP Link, ale každý je typově jiný.

hodnocení

0x

Já tedy v tomto oboru nejsem až tak moc pevnej v kramflecích, ale co zkusit každý síti nastavit kanál na pevno? Co nejdále od sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]