Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátové propojení PC a TV

Od: misa504* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych propojit PC ( Windows XP - má volné USB ) bezdrátově k TV Samsung UE 32D 5500 ( má HDMI ). TV od PC je v druhé místnosti za rohem, přímá vzdálenost přes cihlovou zeď je asi 10m.
Slyšel jsem o adaptéru PUSH2 TV HD snad model Netgear PTVU 1000 nebo PTV 2000. Model PTV 2000 prý spolupracuje pouze s počítači vybavenými funkcí INTEL WIDI, což nevím zda můj počítač umí.
Co mi doporučujete, abych mohl prohlížet z PC fotky na TV nebo videa z internetu na TV. Super rozlišení na TV nepotřebuji, jsem běžný uživatel. Děkuji za případnou radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

0x

Zamyslete nad vzdáleností a možným přímým propojením kabelem. Přesto si uvědomte, že vracení a zastavení při prohlížení fotek budete provádět z druhé místnosti ktomu je nutné míti kontakt s ostaními, kteří umělecké výtvory budou sledovat a budete, nebo budou chtít abyste je komentoval ...

Požívám 10 m kabel HDMI > HDMI a zvuk jsem rozdvojil na kartě rozdovojkou a vedu jej samostatně, jackem, čím je záruka kvality zvuku na obou přístrojích. Vedení jde do druhé místnosti přes kovová futra bezproblémově.

misa504*
hodnocení

Máte pravdu, povedu kabel přes zeď. Jen jsem se chtěl zeptat na to rozdvojení zvuku na kartě rozdvojkou a vedení samostatně jackem. Vůbec tomu nerozumím, co píšete. Jak to mám udělat prakticky? Děkuji.

troja*

klidně vybourejte ve zdi dirku a jděte třeba pod kobercem, pokud to nevadí ... já měl staré vedení zvuku ve starém šedivém stereo kabelu s oblíbenými 5-ti kolíkovými zásuvkami, zástrečkami bod kobercem ... to se mi hodilo a osadil jsem to jackem a do zvukovky zapíchl něco podobného, viz odkaz, takže kabel k reprákům PC a kabel do TV Panasonic Viera - teoreticky by to mělo jít vše v HDMI, ale mně ne ... a tohle je řešení

alza.cz/...

kabel HDMI táhnu podél stěny pod dveřmi s kovovými futry, je to akorát 10 m, ale mají i delší kabely, ale pak volte lepší kvalitu a zlacený kontakty ...

misa504*
hodnocení

Protože nemám v PC konektor DVI, kam bych připojil redukci HDMI, tak si nechám v PC přidělat konektor hned HDMI, pak spojím TV kabelem HDMI a bude to nejlepší. Bydlím ve starším domě, kde nejsou prahy, všude lino, dřevěná futra. Povedu kabel HDMI u stropu. Děkuji.

troja*

nespěchejte a zkuste tady něco vyhledat a jistě i jiný způsob zde mají kolegové, kolegyně k použití

pctuning.tyden.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]