Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objednávka přes inetrnet - jak to chodí

Od: anonymkas* odpovědí: 9 změna:

Nikdy jsem si sama na internetu nic neobjednávala, vždycky to bylo tak nějak přes rodiče. Teď bych si chtěla něco přes internet koupit, ale nevím, jak to chodí s takovými věcmi, jako je platba a tak. Chtěla bych to na dobírku a aby mi to přišlo na poštu, ne domů, ale to mám uvést kam? Jinak občanku mám, takže by mi to měli vydat bez rodičů, teda jestli to je pravda.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Každý prodejce neprodává na dobírku, ale pokud je uvedena, tak máte vyhráno. Vyberte si balík na poštu a je to. Pak na poště jen zaplatíte.

dericcaster*
hodnocení

1x

Je to v podstatě stejné jako jinde v obchodě. Vyberete si zboží, které si dáte do košíku (virtuálního). Když už máte vybráno, tak kliknete na tlačítko "k pokladně", nebo "zaplatit", či něco v tom smyslu. Poté následuje rekapitulace objednávky, kde si zkontrolujete, zda je v košíku jen to co chcete, následně vyplníte osobní údaje a zvolíte možnost platby a typ zaslání - typ balíku (balík na poštu bývá jedna z voleb), přepravní společnost. Většinou jde zvolit platbu předem, dobírkou, platbu kartou a další. Pak vše zkotrolujete a potvrdíte objednávku a jen čekáte na pošťáka. Jen před objednáním doporučuji zkontrolovat solventnost obchodu na nějakém nákupním servru například Heureka.cz.

hodnocení

1x

Já nakupuji na internetu léta a hojně.Nic se neboj.Vše bylo popsáno a máš právo vše co objednáš přes internet do 14 dní vrátit bez udání důvodu,samozřejmě neporušené.a jak psal pán,že když objednávku odešleš tak je závazná,tak to není uplně pravda,oni Ti pošlou ještě potvrzovací mail,že objednávku přijali(a jsou i obchody kdy mrtvý brouk-zrovna na jeden čekám co se ajko bude dít,normálně nakupuji pouze v osvědčených obchodech jako je třeba mall,ale tady měli něco co jinde není,ale vypaá to přeně jak pán psal,že někdy napíšou skladem a skutek utek),ale pokud Ti napíšou-i třeba že už je zboží na výdejním místě-to je kdyby zrovna měli výdejní místo u vás ve městě tak pořád ještě můžeš npsat,že tuto objednávku číslo to a to rušíš.Potvrdí,že berou na vědomí a vše je v pořádku.Obchod,který s Tebou hned po objednávce komunikuje s Tebou bude komunikovat i v případě reklamace .Hodně štěstí.A kontroluj jak psali ty ceny-máš už vybráno zboží tk ho napiš do vyhledavače a napž na zbozi vyhledej nejlepší cenu-ale v obchodě s dobrým ohodnocením.Ten kdo nemá žádné nebo špatné toho přeskoč,většinou je ten další dražší jen o pár desetikorun a přitom spolehlivější o hodně procent.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, technika nákupu již byla popsána, ale přidám i něco z praxe. Výhodou nákupu přes internet je hlavně (kromě času a velkého výběru) i výhodnější cena. Ale, musíte počítat i s cenou za dopravu - např. za zboží za 50,- Kč zaplatíte s dopravou něco ke dvou stovkám. Takže uvažovat, zda se nákup vyplatí. Nebo kupovat v jednom obchodě více položek najednou a příjdou v jednom balíku. Balík na poštu Vám, logicky, doručí jen dopravce Česká pošta (jiný ne). Platí se na poště při převzetí zásilky, kterou si hned u přepážky zkontrolujte - pokud by byl balík zjevně poškozen, tak nepřebírat. Musí tam sepsat protokol o poškození zásilky a vrátí do obchodu. Většina obchodů informuje o přijetí Vaší objednávky a pak o odeslání balíku na e-mail (nebo telefonicky). Při nákupu v tom obchodě se také podívejte, jaká je dostupnost zboží - často tam je uvedeno "zboží skladem", ale občas to není pravda a může se čekat na dodání. Pokud při tom objednávání uděláte chybu, tak se to dá opravit nebo vrátit zpět. Ale, jak už v závěru potvrdíte odeslání té objednávky, tak je závazná. Tak příjemné nakupování - určitě to zvládnete. Zdravím!

doplněno 01.03.13 01:58:

Snad jen ještě upozorním, že Česká pošta přepravuje pouze balíky do určité váhy a rozměrů. Pokud si objednáte např. žebřík, tak ho Česká pošta nepřepraví. Na velké balíky jsou jiní přepravci. I tak se dá platit na dobírku při převzetí, ale na doručovací adrese.

papavel
hodnocení

0x

Pro optimální výběr obchodu, kde budeš nakupovat, využij nějaký srovnávací server (např. heureka.cz, zbozi.cz, nejlepsiceny.cz a podobně). Kromě ceny se podívej i na hodnocení obchodu - raději dráž ale spolehlivě. Jestli chceš ušetřit za poštovné, je možnost osobního vyzvednutí zboží - tady záleži na konkrétním eshopu a Tvém bydlišti.

sinner
hodnocení

0x

Zdravím ten postup nakupování vám popsali jiní,jen mi celkem zaráží ,že se tady nedávno řešilo kdy ,,synátor" po netu nakupoval bez vědomí rodičů.;)A stím spojené placení..a ted tady mame radik k něčemu podobnému*zed*Jen vám chci poradit jako otec syna s občankou,vždy o vašech nákupech informujte rodiče, pokud ovšem váš zdroj financí je jistý ne typu ...já potřebuji na...ale o tom pochybuji .A i stím souvisí vaše snaha posílat objednávky na poštu .Kde vydají na jméno v občance (jména stejná otec i syn, vydají oběma, adresu neřeší)samozřejmě uvedené na objednávce.Pokud nejste samostatná finančně ...budou problémy.

No to je fakt-mě ale napadlo,že třeba něco chce koupit rodičům :)-jinak samozřejmě těžko pak doma něco zatají.

ladinpraha*
hodnocení

0x

1. Prověřit si důvěryhodnost obchodu, reference na netu.

2. Důkladně přečíst obchodní podmínky - podmínky platby, dodání, reklamace, případně penále při neodebrání.

3. Zaslání na dobírku je možné pouze pokud to obchod nabízí. Běžná je platba předem na účet nebo platba při osobním převzetí.

4. Balík na poštu - i tohle je možné, pokud to prodejce nabízí. Podle mě je balík na dobírku v kombinaci s dodáním na poštu pro prodejce značně riskantní.

Jinak pokud máš občanku a peníze, tak není problém. Ale jak říkám, důkladně si přečti obchodní podmínky, ty jsou závazné.

doplněno 02.03.13 11:30:

Zavedené a osvědčené e-shopy samozřejmě dobírku nabízí. Já pouze upozorňuji na kombinaci dobírka - balík na poštu, na které by prodejce (pokud by se vyskytl nějaký vtipálek) mohl hodně tratit a v ruce by mu zbyl pouze e-mail, který už zítra nemusí existovat.

jirbar*

Kdo nenabízí zaslání na dobírku je okamžitě podezřelý a tam bych nikdy nic neobjednal a to přesto, že zásadně platím předem.

doplněno 02.03.13 11:55:

Včera mi došel balíček z Číny. Cena včetně pošty 4 dolary to jest 80 Kč. Tady bych za to dal bez poštovného 160 Kč. O to ale nejde. Objednal jsem to proto, že podle fota se jednalo o inverzní provedení. Bohužel to samé co jsem si již koupil tady. No reklamovat a vše pořád překládat to mi za tu práci nestojí.

Ovšem při návštěvě pošty jsem se zeptal zda někdo nepřevezme zásilku. Údajně naprosto výjimečně. Spíš se lidi ptají zda to již došlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]