Nejste přihlášen/a.
Avast mi po testu hlásí "Disk 0 Master Boot Record". Tlačítko pro odstranění viru je však nefunkční. Našel jsem na stránkách AVG jakýsi program na opravu MBR (ARO2012_bt), ale varují před možným poškozením OS. Jaká rizika mi hrozí a jak je minimalizovat? Jak se jinak zbavit té potvory?
doplněno 02.11.12 08:19:Mám OEM verzi WIN XP, legálně zakoupenou a registrovanou, přesto mi při pokusu o reinstalaci systém hlásí, že nemám potřebná oprávnění.
Pokud nemáš multiboot nebo nějakej bootmanager tak příkazem FDISK /MBR opravíš boot sector do původního stavu.
doplněno 02.11.12 09:19:ted jsem si uvědomil že to používám u hirenu kterej bootuje do dosu u XP je fixmbr a fixboot
doplněno 02.11.12 09:23:Ykus fixboot C: fix mbr má syntaxi fixmbr DeviceHardDisk0
doplněno 02.11.12 09:26:musíš to davat z cmd
doplněno 02.11.12 09:31:No vono to z naistalovaných xp nepujde musíš nabootaovat z instalačky a ypustit konzoli pro zotavení
No jo, já to zkusím. Kdybych se dlouho neozýval, tak to nevyšlo
Tak nic, ten příkaz nejde spustit. Hlásí, že systém nemúže FDISK najít.
doplněno 02.11.12 09:24:totéž fixmbr a fixboot.
Asi dělám někde chybu. Sice jsem se počítači kdysi dávno dost zabýval, ale v podstatě jsem už zase laik, takže možná trochu podrobněji.
doplněno 02.11.12 09:43:Nedaří se
Jenže to je problém. Instalační CD mě hlásí, že nemám admin. práva i když jsem přihlášený jako správce. Nechápu proč.
Jsem jediný uživatel a Windows jsem si sám instaloval. Nepamatuju si, že bych při instalaci nějaké heslo zadával. Přesto ho to po mě chce. Je pravda, že mám jen 3 pokusy? Pokud jsem ho nezadal, jak to spustit bez něj? když jsem to jen odentroval (bez zadání hesla), tak to nešlo.
1. Spusť Avast - Test po restartu...
doplněno 02.11.12 11:09: 2. Pokud Avast nepomůže (no, měl by...), můžeš zkusit opravit instalaci - ale musíš z CD nabootovat, spouštět instalaci z rozběhlého Win nepomůže (i kdyby to šlo ) - virus se natahuje při bootu... Po spuštění instalátoru zvolíš Opravit stávající instalaci (na dotaz)...
Pánové děkuji z celého srdce. Povedlo se. Nový test sice ještě běží, ale vypadá to nadějně. Chyba byla (jak jinak?) mezi židlí a klávesnicí. Je to ostuda
, o PC jsem se v dobách WIN 3.11 staral téměř profesionálně, ale člověk holt zapomíná
.
Mimochodem, ta potvora se jmenovala WISTLER-A. Víte o ní něco bližšího?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.