Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna processoru

Od: speed* odpovědí: 7 změna:
Chtěl bych se teda zeptat za co bych mohl vyměnit Sempron 3500+ (za nějakou X2) a jestli ji normalně seženu k dostaní a popřípadě kde a jakou?Děkuju za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vzhledem k tomu že nevíme co je tam za desku tak když pominu blbé shánění cpu tak ani nevíme zda tam pujde (nemaj úplně náhodou jiné patice?), zda bude podporován... U notebooku se nepředpokládá nějaká velká upgradovatelnost, na to sis měl koupit normální pc, nebo tenhle noťas prodej a kup novej s lepší cpu, ramkou i grafikou...

lukyn1811*
hodnocení

0x
Mohl bys, ale musíš mít patici AM2. Zajdi na stránky výrobce desky a podívej se na seznam podporovaných procesorů.
bb*
Ja bych se taky rad zeptal, cim novejsim (lepsim ve smyslu zejmena nizsi spotreby a teploty=nutnosti chlazeni) se da nahradit Intel Pentium 4 520 (jádro Prescot, socket 775, zname topeni nepatrici ani do desktopu, kam byl puvodne urcen). Mam to v laptopu HP Pavilion a vetrak hlucnej jak turbina me uz 3 roky s..e, je stale nucen bezet. Rad bych ho proto vymenil za neco co by tam slo a nenutilo stale roztacet ventilator na max( v tichem rezimu je docela snesitelny). Predpokladam, ze problem je asi s deskou resp. BIOSem, ze? Deska je podle CPUZ typ Quanta 3082.
lukyn1811*
U notebooku bych to na výměnu CPU neviděl. Tvůj problém by mohlo vyřešit podtaktování na rozumnou hranici, kde procesor ještě tolik neztrácí dech a přitom nehřeje jako přímotop. U P4 520 by to mohlo být někde kolem 2GHz. Pokud nevíš jak na to, tak tady je supr článek pro začátečníky: extrahardware.cz/...
bb*
Diky, ale ta deska upravu taktu samozrejme neumoznuje. JInak jsem se vcera docetl, ze vubec tato řada je katastrofalni (mam na mysli model notebooku) a asi mi brzy odejde stejne do kytek (prave kvuli prehrivani, ktere odrovnava okolni soucastky a predevsim displej), takze to dal neresim. Kazdopadne dekuji.
lukyn1811*
Pokud deska neumožňuje změnu frekvence, tak bych to asi opravdu neřešil a radši si pořídil další. Samozřejmě by to chtělo přečíst pár recenzí, aby ses zas nespálil. A ještě jedna věc: možná by to chtělo sem tam provádět zálohu, aby ti s sebou do kytek nevzal i důležitá data...
bb*
Recenze jsem cetl pri koupi NB pred 3 roky a az na prehrivani procesoru (zavaznost problemu jsem si tehdy neuvedomil v plnem rozsahu) byly pozitivni (o huceni vetraku jsem se nic nedocetl). Navic kolik recenzi na notebooky existuje a to s doporucenimi uzivatelu?Minimum oproti desktopovym soucastkam.
NIcmene, jak jsem se docetl stejne postizenych stejnym problemem (s lcd) je predevsim v USA, kde se prodaval, stovky a dokonce podnikali pravni kroky proti HP. Je to muj druhy NB, 2. z nejvyssich rad vyrobce (predtim IBM) a podruhe jsem se spalil, opet odesel tesne po zaruce. Jsem definitivne nepritelem notebooku.Toz tak. Diky za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]