Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký pevný disk?

Od: dawidececk® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, v hardware se moc nevyznám a nevim c s čím bude fungovat. Tak se zeptám Vás odborníků..
Mám doma Hal3000, i3, 4gb ram, ati radeon hd5670(aspoň myslím, nejsem doma), disk 500Gb
Mám ho asi 3 roky. Od té doby se disk celkem zaplnil, a já bych třeba rád natáčel videa z her, a získal další místo na další, nebo na mou už tak rozsáhlou sbírku filmů (cca 500 dvě), které bych rád měl v pc, ne na dvd.
Nevyznám se v systému zapojení hdd, ale úplný trotl také nejsem.
Četl jsem, že disky jsou teď drahé, kvůli te tsunami v Japonsku..
Přesto ho chci.
Nějaký rychlý, levný, kvalitní, s kapacitou kolem 2000gb.
Poradíte mi prosím co vybrat? Nebo jakékoliv rady ohledně hdd? Případně i výměnu ostatního hardwaru pro vyšší výkon mého pc? Na ceně zaleží, ale zase nechci nějaké šmejdy. Nějak se vždycky ušetří.. :)
doplněno 31.10.12 11:05: Cokoliv budete chtít vědět, rád zodpovím. :) omlouvám se za překlepy.
doplněno 31.10.12 11:24: Možná bych měl doplnit že PC je v provozu nepřetržitě, až n aktualizace či občasnému přepínání na Ubuntu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Disky byly drahé kvůli povodním v Thajsku, ale už to není pravda... *smich*

Velmi pravděpodobně máš připojení SATA, takže až doma budeš, zjisti si, kterou normu (I, II, III)... A podle toho si pak vyber disk...

doplněno 31.10.12 11:47:

V současné době bych zřejmě volil Seagate Barracuda (např.: mironet.cz/... ) - rozumný poměr cena/výkon, není hlučný...

hodnocení

Mám SATA III. Chtěl jsem spíš poradit značku, velikost "ploten" atp.. :)
jdukolem

Na netu najdeš hafo testů pctuning.tyden.cz/...

hodnocení

0x

Velikost: 3,5'

Rychlost otáček: minimálně 7 200 za minutu

Značku bych doporučil Western Digital (popřípadě Seagate)

Našel jsem tenhle WD, ale nevím za jakou cenu potřebuješ czc.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]