Nejste přihlášen/a.
Zdravím, tiskárna Canon MP 520 napsala chybové hlášení, že tisková hlava není k této tiskárně a že ji mám přeinstalovat. Vypnul jsem tiskárnu a už se mi ji nepodařilo znovu zapnout. Trafo vypadá, že je v pořádku. Tiskárnu jsem vypojil z elektriky a po nějaké chvíli znovu spustil a vůbec se nezapne. Poradíte co s ní? Dík Radim
Tak měli jsme ve firmě 3x Canon MP 520 a 1x MP 500 a všechny skončili přesně takto.Nainstalujte tiskovou hlavu.Bohužel je to na výměnu hlavy, což vzhledem k cenám je nerentabilní a navíc nevím, zdali je ještě možné tyto hlavy koupit.
Výměna hlavy se u těchto levných tiskáren vůbec nevyplatí. Nová inkoustová tiskárna se dá pořídit za 1500,- a ještě v ní jsou (startovací) cartride.
My jsme s nimi byli taky spokojeni a ještě jednu máme v provozu.Jen doplním, že pokud si budete kupovat novou a opět canon, tak doporučuji ty, které mají více nádžek na ingoust.Oni začínají dělat ty združené (pouze černá a barevná náplň) a vydrží sakra málo.
Sdružené nezačínají dělat... oni je dělají od začátku. A jednotlivé barvy vydrži v průměru stejně jako ty samostatné. Jenže problém je v tom, že pokud dojde jedna barva, tak vyhodíte celý zásobník i s těmi nespotřebovanými. Výhoda je asi jen jedna: tiskárny se společným zásobníkem jsou obecně levnější, než ty se samostatnými. A platí to pro všechny značky, ne jenom Canon.
Pepr:
mení to pravda, u Canonu samostatné zásobníky mají 2-3x větší obsah inkoustu než ty společné. Pak se lišíi tím, že tiskárny se samostatnými inkousty se dnes dělají už všechny s dvojnásobným DPI. Dále mnoho modelů se společnými barvami mají zásobníky i svoje trysky a jsou tedy relativně dražší, zase mají výhodu, že při závadě trysek se koupí nová náplň a nemusí se kupovat nová tiskárna, protože trysková hlava do tiskárny se samostatnými inkousty stojí téměř jako nová tiskárna a neyplatí se to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.