Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazení souborů ve složce

Od: jakojaaa odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Na disku C mám ve složce filmy několik stovek souborů. Tyto mají být seřazeny podle data poslední změny. Když ale otevřu složku, jsou všechny soubory seřazené podle abecedy a trvá zhruba 30 sekund, než se seřadí podle data. I když si otevřu nějakou podsložku a poté se vrátím zpět, soubory jsou znovu seřazeny špatně a musím čekat, než se seřadí podle data. Je to velice otravné. Neví někdo co s tím? Používám Windows 7 SP1.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
V cem oteviras tu slozku? Musis kliknout na "seradit podle data posledni zmeny" nebo se to nejdrive zorazi setridene podle abevedy a pak se to hned automaticky zacne prepocitavat podle data zmeny?
jakojaaa
hodnocení

Mám samozřejmě vybráno seřazení podle data, ale nejdříve se soubory zobzazí seřazené podle abecedy a ihned se začnou řadit podle data.

hodnocení

0x

Nevim jak v 7, ale v XP mám u filmů sloupec "Změněno" dán jako první. A dobrý.

doplněno 17.03.13 22:00:

Aha, to mě nenapadlo. Používám zásadně podrobnosti.

jakojaaa
hodnocení

Jenže já mám zobrazené soubory "vedle sebe", ne jako "podrobnosti".

jakojaaa
hodnocení

Nikoho nic nenapadá? *nevi*

ben®

Dobrý den, nápad bych měl, ale asi to nebude pro Vás to pravé. Domnívám se, že pokud je v jedné složce takto velké množství velkých souborů, tak to OS nějakou dobu trvá, než je setřídí dle toho nastavení. Můžete filmy rozdělit do více složek (např. české a zahraniční nebo komedie a horory).

Ostatně, zkuste vyzkoušet stejné nastavení u složky, kde je třeba jen pět souborů a uvidíte, jestli to bude seřazeno hned nebo ne. Pokud tam jsou i náhledy místo ikon, tak to (dle mého názoru) ten OS prostě nestíhá seřadit rychle. A také můžete používat pro správu souborů např. Total Commander. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]