Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi nainstalovat Archicad 13

Od: kangaroo* odpovědí: 4 změna:

Už mě to skutečně s*re. Otec potřeboval přeinstalovat počítač Win XP Pro a když jsem mu tam chtěl znovu nainstalovat Archicad 13CZ , tak instalace nejde dokončit. Instalace probíhá normálně dokud se nezačnou instalovat soubory a po 2-3% to hodí okno (zástupce na ploše, automatické aktualizace) a instalace se předčasně dokončí-ukončí. Zkoušel jsem tu samou verzi nainstalovat na můj Win 7 a tam to taky blblo, ale nakonec s vypnutím antiviru Avira a asi nainstalováním nové Javy se to rozjelo a instalace se dokončila. Ale tady žádná hláška antiviru a pořád stejný. Kde dělám chybu je to Javou, Avirou, registry, Framework, Quicktime.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

yakubkolemjdouci
hodnocení

0x

Na stránkách výrobce ( graphisoft.com/... ) se uvádí, že pro běh je nutný QuickTime 7 a vyšší a taktéž Java 6 a vyšší ... nicméně instalátor má automaticky (pokud jej nenalezne v PC) oba tyto softy doinstalovat... takže co mě napadá je, že ...

1) instalator nerozeznal verzi a spadne 2) instalator rozeznal verzi a chce nainstalovat javu/quicktime, ale z nejakeho duvodu se mu to nepodari. A tech duvodu muze byt taktez vice ... od poskrabaneho media az pres instalator, ktery chce stahnout setup z netu, coz se mu nepodarilo (absence netu, zaply firewall, stary odkaz ke stazeni ... )

Nainstaloval bych rucne novou javu a bohuzel i ten quicktime ( brrrr )

ps: mozna doplnte printscreeen (nejak jsem nepochopil coze to hodi za chybove okno ve spojitosti se zastupci na plose ...?)

kangaroo*
hodnocení

Díky za reakci. Ještě chci doplnit, že to vyhazovalo u antiviru Avira hlášku u online zabezpečení na soubor Launchermain.exe (c.windowsemp) pokud jsem odfiltroval soubor v antiviru a vypnul vše se na win7 nainstalovalo. U toho Quicktime mi je divný, že při instalaci je to řešeno až někde u 50-60% instalace Quicktime, tak mi to tam nějak nesedí ten konflikt verzí Java a Quicktime.

kangaroo*
hodnocení

Tohle mi vyskočí po 3% instalace. Po kliknutí na cokoliv se instalace předčasně ukončí.

Nejde mi nainstalovat Archicad 13
yakubpodruhe

Hmm to je divny ... instalujete(s) to s admin pravama? A spadne to ikdyz se ty zatrhavatka vypnou? (zastupce na plochu si dat pozdeji)

Pokud je to legalni soft, tak zkusit povypinat antispyware, antivir, firewall, ... nevim, co vse je na tech XP nainstalovano za zabezpeceni. Pokud je to cracknute, je celkem pravdepodobne, ze se onen launcher nespusti a antivir to zastavil - nicmene by o tom mel dat nejake echo. Co zkusit prohledat logy?

Mrknout do c:windowssetuperr.log - sem se zapisuji chyby pri instalacich. Nebo pres Start -> spustit -> napsat prikaz "dcomcnfg" a spustit ... potom v prohlizeci udalosti dohledat co se mohlo stat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]