Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení internetu bez pevné linky

Od: martin12* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nerozumím jedné věci. Jak zapojím modem, pokud budu mít odhlášenou pevnou linku? A co se vůbec stane? Jenom nebudeme platit za telefon a tel. přípojka zůstane a do ní se zapojí modem? Momentálně pevnou linku máme a modem je zapojen přes rozbočovač do tel. přípojky (O2 Internet Optimal).

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den, my máme internet bez pevné linky a máme na zdi takovou tu krabičku, do který by se dal podle mě zapojit i pevný telefon, ale my tam máme kabel napojený na modem a z modemu potom jednotlivé síťové kabely k pc. Takže problém to není, pevnou linku odhlásíte a budete mít podle mě v té samé krabičce na zdi zapojený ten internet. :)

hodnocení

0x

Dráty zůstanou, akorát po nich nebudou chodit hovory, ale jen data. Žádný problém.

mowla*
hodnocení

0x

Pokud odhlásíš pevnou linku (nepřejdeš k jinému operátorovi), můžeš stávající modem ´zahodit´ - sice na zdi zůstane zásuvka a z ní vedoucí kabel, ale ten kabel nebude na druhé straně nikam zapojený - tedy k ničemu... Stejnětak můžeš do modemu zapojit kus kabelu a nechat ho volně viset... ;)

doplněno 30.10.12 13:26:

Pokud jsem to tedy pochopil správně tak, že chceš zrušit celé připojení, nejen telefon... *smich*

martin12*
hodnocení

Ok, takže pokud chci zrušit jen platbu hovorů (telefon), ale internet dále budu chtít, tak stačí odhlásit pevnou linkut? A pokud bych nechtěl ani internet, tak zrušit?

luke237
Tak by to melo fungovat.
jirbar*

Koupíte VOIP telefon připojíte k internetu ale telefonujete vesele dál přes VOIP internet a daleko levněji. Žáný měsíční poplatek a pokud ano tak jednu korunu měsíčně. Na pevnou linku za 0,40/0,60 Kč a na mobil za 1 Kč za minutu. Tarifikace po vteřinách.

luke237
hodnocení

0x
Telefonni hovory a Internet (DSL) sice behaji po stejnem drate, ale v jinych frekvencnich pasmech. Kdyz zrusite "telefonni hovory", tak operator na druhe strane dratu v ustredne proste jen prestane prijimat (sledovat, zpracovava) to frekvencni pasmo pro telefonni hovory. Na frekvencni pasmo pro DSL to nema zadny vliv.

elektrikar*
hodnocení

0x

Dnes je možnost připojit internet i bez pevné linky v modemu je karta z mobilního telefonu Týmobail, Vodafon. to mobilní připojení je pomalejší při načítání stranky a dost dlouho mi trvá než se připojí můj modem na ústřednu ale jinak jsem spokojen Mám to přez Vodafon.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]