Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s přehráváním mluveného slova

Od: vlk* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,

jdu s prosíkem, mám problém, že při poslouchání rádia přes internet se sluchátkama - není slyšet mluvené slovo. Jiné zvuky než mluvené slovo normálně fungují, ale vůbec není u hudby slyšet do toho ten zpěv a když jsou třeba zprávy, že to nemá zvukové podkreslení, tak je mluvené slovo slyšet jaksi vzdáleně a se šumením, že není skoro rozumět...

Sluchátky to není, ty jsem zkoušela na mobilu a tam to hraje OK, zkoušela jsem i jiná sluchátka zapojit do PC a taky to blblo.

Když to rádio pustím jen z notebooku bez sluchátek, tak to funguje v pořádku.

Tak je asi něco s konfigurací přehrávání přes sluchátka, ale vůbec nevím kde co přenastavit.

Setkal jste se už někdo s někým podobným, jak jste to vyřešili?

Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hulik*
hodnocení

0x

Je možné ,že máte nastavený ekvalizér u nastavení zvuku , zkontrolujte si to ..

vlk*
hodnocení

Děkuji za odpověď, ale ekvalizér je vypnutý.

Ještě před pár dny to fungovalo, netuším, co se tomu stalo. Snad neodešlo něco z hardwaru(?), ale zvuky hrajou normálně, jen ty slova nejsou slyšet...

Nemáte nastaveno tohle? Pokud ne, tento "defekt" vzniká "hardwarově" tím, že u reproduktorů/sluchátek chybí "GND", tedy střední vodič (je přerušený). Tím se vyruší všechny zvuky, které jdou z obou kanálů stejné a hraje pouze to, co se liší. (To karaoke funguje stejně)

Problém s přehráváním mluveného slova
vlk*
hodnocení

Díky moc, už to funguje, bylo to tím středním vodičem, použila jsem ještě jiná sluchátka a ty ho zjevně mají :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]